Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Bugetul Consiliului Judeţean, aprobat fără votul aleşilor PNL

DÂMBOVIŢA: Bugetul Consiliului Judeţean, aprobat fără votul aleşilor PNL 

CJ Dambovita

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat în şedinţa ordinară de astăzi, 30 martie, bugetul propriu pentru anul 2017. După prezentarea generală efectuată de Corina Leotescu – director executiv, liderul grupului PNL, Aurelian Popa, a anunţat că liberalii vor vota împotrivă, motivând că s-au alocat sume foarte mici (8,03%) pentru obiectivele de investiţii din localităţile conduse de primari PNL. La fel s-ar fi procedat şi în ceea ce priveşte drumurile ce fac obiectul proiectelor în asociere, pentru comunele cu edili de la PNL fiind prevăzute doar 6,2% din fonduri.

„Consilierii judeţeni PNL vor respinge acest proiect de buget. Nu vreau să cred că cetăţenii din localităţile conduse de primari PNL vor avea de suferit 4 ani de acum înainte”, s-a exprimat Aurelian Popa – fost prefect al judeţului.

Înainte să se treacă la vot, preşedintele CJD Alexandru Oprea a explicat cum au fost împărţiţi banii şi de ce unele localităţi conduse de liberali nu au primit decât foarte puţine fonduri. Întâi de toate, bugetul judeţului pentru anul 2017 este cu 9,4 de milioane de lei mai mic faţă de 2016. În al doilea rând, legat de proiectele în asociere 50%-50%, în 2016, Consiliul Judeţean a alocat 14,2 milioane de lei, în timp ce localităţile au contribuit cu doar 7,4 milioane de lei. Prin urmare, este firesc ca anul acesta să li se dea fonduri mai puţine. În al treilea rând, există administraţii locale care au reziliat contractele cu constructorii (exemplu: Moţăieni) şi urmează să evalueze lucrările şi să organizeze noi licitaţii. Era aşadar ilogic să fie blocaţi nişte bani, având în vedere că, în cel mai bun caz, procedura de achiziţie durează 6-7 luni. La final, preşedintele Alexandru Oprea a punctat că 80% din fonduri au fost alocate pentru localităţile conduse de primari PSD, 13,2% pentru cele ai căror edili reprezintă PNL, diferenţa revenind celorlalte unităţi administrativ-teritoriale.

De reţinut că, fără o rectificare bugetară pozitivă în vară, Consiliul Judeţean Dâmboviţa rămâne descoperit în trimestrul IV cu plata salariilor persoanelor care activează în următoarele domenii: asistenţă socială, învăţământ special, cultură şi religie.

Bugetul propriu al judeţului Dâmboviţa pentru anul 2017 a fost adoptat, chiar dacă consilierii PNL au votat împotrivă, întrucât PSD deţine majoritatea în CJD.

Adaugă un Comentariu

*