Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Câinii salvaţi din adăpostul Primăriei Târgovişte ajung în vestul Europei

DÂMBOVIŢA: Câinii salvaţi din adăpostul Primăriei Târgovişte ajung în vestul Europei 

adapost caini 1

Orice ar spune reprezentanţii autorităţilor locale, Cristina Păun, reprezentanta adăpostului de animale Wonderland Târgovişte, este singura persoană care ajută Primăria să eradicheze fenomenul câini fără stăpân. Mii de câini au plecat din adăpostul administrat de Cristina Păun în adopţie internă şi internaţională.

De asemenea, cu sprijinul unor asociaţii pentru protecţia animalelor din ţară şi din străinătate, s-au realizat sute de sterilizări. Nu mai punem la socoteală faptul că alte mii de patrupede au fost salvate, de-a lungul anilor, de la o moarte sigură prin eutanasiere.

Săptămânal, Cristina Păun, împreună cu angajaţii săi, ridică din adăpostul de la Aninoasa zeci de câini care, dacă ar fi rămas acolo, ar fi fost cu siguranţă omorâţi. Astăzi, Cristina a salvat de la moarte mai multe căţeluşe cu puii lângă ele. Nu însă fără o nouă rundă de altercaţii, fiind nevoie din nou de prezenţa reprezentanţilor Poliţiei.

adapost caini 4

Nu de puţine ori, relaţiile dintre angajaţii Direcţiei Salubritate şi iubitoarea de animale sunt deosebit de tensionate. Cristina este supărată că nu mai găseşte în adăpost anumiţi câini, ridicaţi de pe străzile Târgoviştei, cu o zi două în urmă, şi bănuie că bietele animale au fost omorâte înainte de expirarea termenului legal.

Cristina Păun mai reproşează autorităţilor şi faptul că nu sunt interesate suficient de procesul de adopţie al câinilor fără stăpân. Nu sunt publicate anunţuri, nu este mediatizat acest obiectiv, aşa cum se întâmplă în alte oraşe mari ale ţării.

Adăpostul de la Aninoasa este greu de descoperit de un iubitor de animale, fiind pitit undeva lângă un colţ de zăvoi de pe malul Ialomiţei. Programul de vizitare este deosebit de scurt, de la ora 10:00 la 14:00.

adapost caini 3

Cristina Păun s-a oferit să ajute şi alte primării din judeţ pentru realizarea în regim de gratuitate a unor programe de sterilizare a câinilor cu stăpân. A avut o primă încercare la Brăneşti, dar edilul a refuzat să se implice în această acţiune.

Un om cum este Cristina Păun ar trebui considerat o valoare, apreciat şi sprijinit de autorităţi pentru modul în care se implică pentru strângerea şi gestionarea câinilor abandonaţi. Din păcate, la Târgovişte, înţelegerea lipseşte.

adapost caini 2

4 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Câinii salvaţi din adăpostul Primăriei Târgovişte ajung în vestul Europei

 1. Nucu

  Toata stima pentru doamna Cristina, Un OM in adevaratul sens al cuvantului. Ne-am saturat de neoameni cum e Cristi Stan BOzieru si Adrian Tutuianu care oamoara caini si nu au grija de animale. De oameni ce sa mai vorbim isi bat joc de populatia judetului si le cer votul. Rusine PSD criminali de oameni si de animale

  ]

   
 2. corina

  asta e diferenta intre a face ceva cu dragoste si a face ceva doar de ochii lumii , si sa ai la dispozitie niste fonduri de care sa dispui dupa bunul plac . Pt ca un caine nu vorbeste si nu poate sa spuna de cati lei a mancat intr-o zi. asa aca reprezentantii municipalitatii nu sint interesati sa se promoveze pt ca daca scade nr. caini scade si suma alocata pt ei . Care-i interesul?

   
 3. antonio floriano " Scream "

  THANK YOU AND RESPECT FOR THIS ANGEL CRISTINA PAUN…….RESPECT MAXIM !!!!!

   
 4. rambo

  Daca am inteles bine, frumoasa doamna Cristina salveaza cainii pe bani privati iar autoritatile targovistene ii omoara pe banii publici ai primariei?
  Pai nu e bine, ne vedem la vot!

   

Adaugă un Comentariu

*