Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 18, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Cămin Cultural, inaugurat cu sărmăluţe de post şi mămăliguţă caldă la Sultanu

DÂMBOVIŢA: Cămin Cultural, inaugurat cu sărmăluţe de post şi mămăliguţă caldă la Sultanu 

camin sultanu 2

Astăzi a fost inaugurat Căminul Cultural din satul Sultanu, comuna Vişineşti. La eveniment a fost invitată toată suflarea localităţii. Oamenii au participat la slujba religioasă, la spectacolul oferit de micii artişti aduşi special pentru acestă sărbătoare de Daniela Călineţ, directoarea Palatului Copiilor din Târgovişte, şi la o agapă creştinească, cu sarmale de post, mămăliguţă şi ţuică de Ursei, toate asigurate de primar. Acesta a ţinut să le spună consătenilor săi că masa a fost pregătită din salariul personal, nu din banul public.

Noua instituţie de la Sultanu a fost construită pe scheletul fostului cămin cultural, tocmai de asta, de cum intri constaţi unele neajunsuri, scenă mică, tavan jos, prea mult termopoan şi parchet obişnuit care, pe alocuri, deja se umflase.

camin sultanu 1

Primarul Nicolae Stoica era nemulţumit şi de faptul că firma constructoare nu i-a montat calorifere în toate încăperile iar intrarea de la toaletă avea o uşă… transparentă. Aşa a prevăzut proiectul! Câteva bătrânele şuşoteau între ele în faţa intrării că scările sunt prea abrupte şi poţi să îţi rupi picioarele dacă nu eşti atent.

Costul total al investiţiei derulate prin fonduri europene s-a ridicat la aproape 200.000 de euro. După cum a spus edilul, bine că s-a făcut.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, le-a vorbit oamenilor despre toate lucrările derulate în ultimii ani la nivel de comună, de cele care urmează şi de datoriile împovărătoare pe care le-a moştenit actuala administraţie de la Vişineşti şi cărora a reuşit să le facă faţă.

Acum, este de dorit ca în Căminul Cultural de la Sultanu, în afară de nunţi, botezuri, seri de dans, să se desfăşoare şi activităţi artistice. Nicolae Stoica, primarul de la Vişineşti, a achiziţionat, tot prin fonduri europene, şi instrumente muzicale pentru o întreagă orchestră locală. Vrea să îi atragă pe copiii din localitate spre muzică şi, prin organizarea unor cursuri speciale, să devină instrumentişti de valoare.

 

Adaugă un Comentariu

*