Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Cămin de lux pentru elevii care studiază la Liceul Voineşti. FOTO

DÂMBOVIŢA: Cămin de lux pentru elevii care studiază la Liceul Voineşti. FOTO 

camin internat voinesti 5

Este greu de crezut că în vremurile acestea, când aproape totul este pus pe butuci, se mai construieşte, se mai pun bazele unor structuri socio-educaţionale, se mai investeşte în oameni, în viitor. Şi totuşi, se întâmplă. La Voineşti! Autorităţile locale au reuşit, prin muncă în echipă, abnegaţie şi dăruire, să ducă la bun sfârşit un proiect european de anvergură. După modernizarea liceului tehnologic, a venit rândul căminului internat să beneficieze de nou. Imobilul a fost reabilitat, recompartimentat şi dotat la standarde europene.

Complexul de cazare dispune de 24 de camere mobilate cu gust şi dotate cu băi proprii, unde pot fi găzduiţi 52 ce elevi. Cantina are 80 de locuri la mese şi este echipată modern. Bucătăria este utilată cu tot ceea ce este nevoie pentru prepararea hranei în condiţii de calitate şi igienă maximă. Căminul mai are în componenţă o sală de studiu şi o sală de informatică dotată cu calculatoare performante şi conexiune la internet.

camin internat voinesti 3 Momentan, sunt cazaţi 14 elevi care studiază la liceul tehnologic. Copiii sunt mulţumiţi de condiţiile oferite. Curăţenie, linişte, căldură, viaţă civilizată. Unitatea mai dispune şi de două apartamente ce stau la dispoziţia cadrelor didactice care au probleme cu naveta sau pentru eventualii oaspeţi ocazionali ai instituţiei de învăţământ. Întreaga activitate a elevilor interni este supravegheată 24 de ore din 24 de un pedagog.

„Mă simt bine în acest cămin. Aproape mai bine ca acasă. Nu ne lipseşte nimic. Nu mai pierdem timpul pe navetă, pe alte activităţi. Ne putem dedica studiului aşa cum trebuie”, ne-a spus un elev de fel din satul Izvoare, cazat acum în internatul liceului.

Dănuţ Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti, este mândru de această realizare care transformă localitatea într-un centru de învăţământ cum puţine sunt în România. Edilul este convins că, până în toamnă, toate cele 52 de locuri în cămin vor fi ocupate.

Lunar, un elev plăteşte doar 100 de lei pentru cazare şi trei mese zilnic! Deocamdată, meniul este asigurat de o firmă de catering din Târgovişte, dar masa va putea fi preparată fără probleme şi în bucătăria internatului.

camin internat voinesti 4 camin internat voinesti 6 camin internat voinesti 2 camin internat voinesti 1

Adaugă un Comentariu

*