Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Campanie pentru creşterea prezenţei la vot la europarlamentarele din 2019

DÂMBOVIŢA: Campanie pentru creşterea prezenţei la vot la europarlamentarele din 2019 

Sursa foto: Centrul Europe Direct Târgovişte

Alegerile pentru Parlamentul European se vor organiza anul viitor într-un context nu tocmai favorabil, cetăţenii fiind mai sceptici ca niciodată urmare numeroaselor probleme care afectează integritatea Uniunii europene: Brexit, atentate teroriste etc. Prin urmare, se preconizează că numărul celor care vor participa la vot va fi şi mai mic ca în trecut, iar absenteismul se va manifesta în special în rândul tinerilor.

„Pentru a stimula participarea tinerilor la alegerile europarlamentare din 2019, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a dat startul unei campanii denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva!” Prin intermediul unei metode interactive, teatru forum, echipa centrului european își propune să stimuleze participarea tinerilor care vor vota pentru prima dată la alegerile pentru Parlamentul European”, spune Vlăduţ Andreescu – manager Europe Direct Târgovişte.

Prima acţiune s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Bibliotecii „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, cu ocazia consfătuirii metodice a bibliotecarilor publici din judeţul Dâmboviţa. Interacţiunea s-a desfăşurat în cadru nonformal, prin intermediul unei reprezentații de teatru forum. Subiectul piesei a fost unul de interes – tinerele care devin mame înainte de absolvirea liceului și modul în care societatea și, implicit, autoritățile de la Bruxelles se implică în rezolvarea acestei probleme. Deși în primă fază reprezentația a avut un final trist, în a doua parte, publicul s-a implicat și a reușit să schimbe situația inițială.

„Pe lângă teatru forum, bibliotecarii au urmărit și prezentări despre instituțiile Uniunii Europene și au aflat modalități de promovare a acestora în rândul tinerilor. Motivul pentru care bibliotecarii au fost aleși drept public pentru debutul campaniei menționate este acela că ei sunt principalii vectori de informație din comunitățile lor și pot transmite informația către cei vizați de campanie – tinerii care vor vota pentru prima dată în 2019″, explică Vlăduţ Andreescu.

Centrul Europe Direct Târgovişte funcţionează în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa – strada Stelea, nr. 2. Telefon: 0345.100.581. E-mail: office@edtargoviste.ro. Web: www.edtargoviste.ro.

Adaugă un Comentariu

*