Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Candidatul UNPR la Primăria Răzvad, reţinut 24 de ore. Colegii au protestat în stradă!

DÂMBOVIŢA: Candidatul UNPR la Primăria Răzvad, reţinut 24 de ore. Colegii au protestat în stradă! 

protest UNPR 2

Campania electorală a avut, în judeţul Dâmboviţa, un sfârşit destul de agitat. Petre Coman, candidatul UNPR pentru postul de primar al comunei Răzvad, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Când au aflat această veste care îi pune în dificultate exact înainte de ziua alegerilor, dezavantajându-le grav candidatul, reprezentanţii UNPR Dâmboviţa şi susţinătorii lui Coman au declanşat un protest spontan în faţa Prefecturii Dâmboviţa, considerând că este vorba despre un abuz cras, antidemocratic.

Circa 200 de persoane au scandat împotriva PSD şi împotriva Poliţiei Dâmboviţa, agitând lozinci ce purtau mesaje de genul „Mafia PSD face legea în Poliţia DB”; „IPJ DB, PSD – Aceeaşi Mizerie”; „Petre Tobă, IPJ DB te face de ruşine”.

VIDEO 1 – Protest UNPR

După circa 10 minute, grupul de susţinători ai lui Petre Coman a pornit în marş spre comuna Răzvad, unde şi-a continuat protestul. Lui Petre Coman i se trage de ieri, când ar fi urmărit două tinere de la PSD, candidate pentru funcţia de consilier la Răzvad, pe care UNPR-istul le-ar fi suspicionat că plasează pachete cu alimente unor cetăţeni.

Pe când se aflau în campanie electorală pe o stradă din comună, Ionela Şerban şi Monica Bobirică au fost blocate, după cum povestesc, de mai multe maşini coordonate de Petre Coman. Susţin cele două membre ale PSD că au fost bruscate, controlate în genţi, li s-a percheziţionat autoturismul personal, iar cetăţeanul pe care îl luaseră cu maşina pentru a-l duce acasă, la rugămintea acestuia, a fost bătut, alegându-se cu o coastă fisurată şi un certificat medico-legal cu 21 de zile de îngrijiri medicale.

Ionela Şerban - consilier local PSD Răzvad  a povestit incidentul provocat de Petre Coman

Ionela Şerban – consilier local PSD Răzvad a povestit incidentul provocat de Petre Coman

Evident, cele două tinere au depus plângere la Poliţie. Audierile au început încă de ieri. Astăzi, după-amiază, poliţişti au decis să-l reţină pe candidatul UNPR Petre Coman pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

UNPR Dâmboviţa consideră că împotriva reprezentantului lor s-a comis un abuz şi cer ministrului de Interne, Petre Tobă, să intervină pentru limpezirea acestei situaţii, spun ei, unice la nivel naţional.

VIDEO 2 – Bogdan Manole, preşedinte UNPR Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*