Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Caravana ProSport „Cu bicicleta la munte” a poposit la Turnul Chindiei! GALERIE FOTO

DÂMBOVIŢA: Caravana ProSport „Cu bicicleta la munte” a poposit la Turnul Chindiei! GALERIE FOTO 

ciclism 11

Cei 70 de ciclişti care au răspuns provocării ProSport de a pedala până la Sinaia şi au plecat în această dimineaţă din Bucureşti au ajuns în jurul orei 13:30 la Târgovişte, unde au fost întâmpinaţi de Ciprian Prisăcaru şi Gabriel Boriga, doi oameni care au dovedit că iubesc sportul şi, mai presus de orice, iubesc Târgoviştea.

„Este o iniţiativă frumoasă, la care am achiesat imediat. Am fost bucuros că este tranzitat municipiul Târgovişte. Din punctul meu de vedere, aceşti ciclişti nu pot fi decât un exemplu pentru toţi cei care i-au văzut pe traseu şi pentru cei care vor auzi de acest eveniment”, a declarat Ciprian Prisăcaru – primarul interimar al oraşului Târgovişte.

ciclism 15

Tânărul edil le-a vorbit oaspeţilor şi despre activităţile sportive care se întâmplă în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

„Şi noi, în Târgovişte, organizăm câteva tururi de ciclism, începând de la şcolile generale. De asemenea, avem activităţi sportive multiple. Într-o mare măsură, am dezvoltat şi sportul de masă, separat de sportul de performanţă. Cetăţenii municipiului Târgovişte practică sportul, sunt iubitori de sport”, a precizat Ciprian Prisăcaru.

Cu satisfacţie, Gabriel Boriga – fostul primar al Târgoviştei, actualmente consilier al edilului interimar, le-a spus cicliştilor că au făcut o alegere excelentă atunci când au hotărât să poposească pentru câteva minute la umbra Turnului Chindiei – simbolul Valahiei de altădată, simbolul României de astăzi.

ciclism 17

„Este un loc pe care fiecare om ar trebui să-l viziteze, pentru că nu mai puţin de 33 de voievozi şi domni au avut reşedinţa aici unde ne aflăm noi acum şi unde au venit cicliştii. Sper că le-a făcut plăcere, sper că au îmbinat frumuseţea traseului cu istoria şi ceea ce înseamnă Târgoviştea, ceea ce a însemnat în istoria românilor. Cred că este o zi cum nu se poate mai minunată. Suntem mândri că s-a ales Târgoviştea, suntem mândri că aţi putut face acest popas la Turnul Chindiei.

Trebuie să vă spun, de asemenea, că Târgoviştea are o foarte importantă tradiţie sportivă. Este capitala baschetului românesc, este singurul oraş din România care a evoluat vreodată în Liga Campionilor la Baschet. Este un oraş în care fotbalul, voleiul, baschetul, dar şi sporturile individuale au găsit întotdeauna sprijin la autorităţile locale. Avem oameni care îndrăgesc sportul, oameni care sunt dedicaţi sportului şi avem copii care speră să calce pe urmelor unor monştri sacri”, a declarat Gabriel Boriga.

ciclism 7

Evenimentul „Cu bicicleta la munte” îşi doreşte să îmbine ideea de mişcare cu ineditul unui eveniment de week-end, după cum spun organizatorii. Vor fi două zile de aventură, timp în care participanţii vor pedala de la Bucureşti la Sinaia şi retur, după exemplul oferit de cunoscutul jurnalist Lucian Mândruţă, aflat în fruntea caravanei.

ciclism 2 ciclism 3 ciclism 4 ciclism 6 ciclism 14 ciclism 8 ciclism 13ciclism 9

Adaugă un Comentariu

*