Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Caraveţeanu l-a bătut măr pe Caracota în lupta pentru şefia PNL

DÂMBOVIŢA: Caraveţeanu l-a bătut măr pe Caracota în lupta pentru şefia PNL 

caraveteanu - caracota

Marius Caraveţeanu, pimarul oraşului Răcari, a fost ales în această seară preşedinte al PNL Dâmboviţa. Victoria sa este o premieră în politica dâmboviţeană. După un lung interimat impus de Bucureşti, liberalii au reuşit să-şi aleagă democratic un conducător, fiu al acestui judeţ. Rezultatul alegerilor era previzibil. Reprezentanţii mai tuturor organizaţiilor liberale din Dâmboviţa şi-au exprimat dorinţa de schimbare, un suflu nou în PNL.

La şedinţa Comitetului Judeţean de coordonare desfăşurată la Clubul Studenţilor din Târgovişte au participat aproximativ 450 de membri PNL din judeţ. De la Bucureşti au venit special pentru a asista la alegeri Ludovic Orban, Cătălin Predoiu, Cristian Buşoi şi Hildegard Brandl.

Amfitrionul serii a fost deputatul Cezar Preda, şeful pentru numai un an de zile al liberalilor dâmboviţeni. Preda a dat tonul, spunând că este prieten cu Iancu Caracota, dar pentru şefia PNL Dâmboviţa îl sprijină pe Marius Caraveţeanu.

Ludovic Orban a mărturisit celor de faţă că a ţinut în mod special să fie prezent la această şedinţă de alegeri fiind legat de Dâmboviţa prin faptul că s-a aflat la conducerea organizaţiei judeţene de două ori, în 2008 şi în 2014. Discursul lui Orban a fost calat pe candidatura sa la funcţia de preşedinte al partidului, pe ideea de reconstrucţie a partidului şi, bineînţeles, pe atacuri la PSD.

alegeri PNL

Orban i-a numit pe social-dermocraţi „dracii roşii”. Liberalii, a spus Orban, trebuie să-i reprezinte pe toţi oamenii cinstiţi din România, pe toţi aceia care vor o şansă de a se realiza în ţară. PSD-ul a fost numit o cooperativă a vechililor roşii, care au reuşit să-i păcălească pe români. „Au câştigat alegerile promiţându-le oamenilor că o să le dea luna de pe cer”. Nu a scăpat de criticile lui Ludovic Orban nici Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa.

„Ţuţuianu, cu nebunia lui, arată că nu ştie să gestioneze puterea, arată că este un individ căruia nu-i pasă decât de camarila lui şi de interesele personale”, a tunat Orban.

Cătălin Predoiu a avut un discurs coerent, sigur, tip analiză. A remarcat că în PNL Dâmboviţa este „luptă mare” dar a recunoscut că aşa este bine, ca în organizaţie să existe luptători, ăsta este rostul democraţiei. În opinia lui Predoiu, PNL trebuie să facă totul pentru recâştigarea electoratul pierdut, a celor care nu au mers la vot din cauza anumitor dezamăgiri. Cetăţenii, a spus Predoiu, aşteaptă de la PNL soluţii, nu vorbe sau discursuri festiviste. Oamenii aşteaptă să li să spună lucrurilor pe nume.

A venit rândul la cuvânt a lui Iulian Vladu, secretar general adjunct al PNL. Vladu şi-a ţinut cu greu nervii în frâu. Fostul preşedinte al PNL Dâmboviţa şi-a arătat pe faţă antipatia faţă de colegul Caraveţeanu şi ataşamentul faţă de Iancu Caracota. Ironic, nu a uitat să amintească din nou că „a fost făcut” atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare, fiind obligat să lucreze la… impuse. Şi acum, a văzut Vladu, „unii lideri de la nivel naţional încearcă să impună cine trebuie să fie preşedinte, cine trebuie să fie vicepreşedinte, membri, cine e bun, cine e rău”. Vladu, ca şi vulpea care dacă nu a ajuns la struguri a spus că sunt acri, a afirmat că dacă ar fi candidat pentru şefia organizaţiei ar fi scos un scor de 70%, dar a cântărit bine şi a ajuns la concluzia că în fruntea partidului trebuie să fie un parlamentar, adică Iancu Caracota.

caraveteanu 1A venit rândul candidaţilor la discurs. Iancu Caracota, acid, vulcanic, i-a îndemnat pe liberalii din sală să nu se lase amăgiţi de lozinci, de programe pompoase, de strategii de imagine ieftine. Marius Caraveţeanu a fost copleşit de emoţii. A vorbit calm, nu a recurs la lovituri sub centură, la atacuri la adresa celorlalţi competitori. A spus clar ceea ce vrea să facă. Sorin Davidescu şi Ciprian Preduţ parcă nu au mai contat. Au făcut parte doar din ideea de democraţie în partid. Preduţ, după ce şi-a prezentat CV-ul, ce a realizat pentru partid, pentru ţară, a decretat clar că Marius Caraveţeanu trebuie să fie ales preşedinte al organizaţiei PNL Dâmboviţa! Şi aşa a fost. Marius Caraveţeanu a fost votat de 280 de liberali, iar contracandidatul său de forţă, Iancu Caracota, a obţinut numai 158 de voturi.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Caraveţeanu l-a bătut măr pe Caracota în lupta pentru şefia PNL

 1. PREDUT ION

  FELICITARI DIN INIMA…, ORGANIZATIEI JUDETENE PNL DIMBOVITA!
  IN SFIRSIT AM TRAIT SA VAD CU ADEVARAT NISTE ALEGERI CU ADEVARAT LIBERE SI DEMOCRATICE…
  SPER SA CONSTITUIE UN MODEL PENTRU VIATA POLITICA DIN ROMANIA!
  FAPTUL CA MEMBRII PNL AU DOVEDIT UNITATE ,SOLIDARITATE ,SINCERITATE SI PROGRAME VIABILE CARE POT FI PUSE IN PRACTICA ….AU ALES PE CEL CARE MERITA SA LE FIE LIDER…DOAMNE AJUTA!
  (SI TOTUSI….TOT „MONARHIA VA SALVA ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!”)

   

Adaugă un Comentariu

*