Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Carpatcement sponsorizează cu 1,6 milioane de lei construcţia unui pod la Moroeni

DÂMBOVIŢA: Carpatcement sponsorizează cu 1,6 milioane de lei construcţia unui pod la Moroeni 

consiliul judetean dambovita 2

Decizia Fabricii de Ciment din Fieni de a sponsoriza cu 1,6 milioane de lei această investiţie nu este întâmplătoare, având în vedere că podul cu pricina se află pe drumul judeţean care duce spre Cariera Lespezi, de unde se aprovizionează cu materia primă Carpatcement.

Actualul pod a fost grav avariat din cauza ploilor abundente din ultimele luni. Cert este că problemele sunt mai vechi, iar anul acesta au fost accentuate, existând riscul întreruperii circulaţiei rutiere în zonă, integritatea podului fiind pusă în pericol din cauza alunecărilor de teren şi a eroziunilor de mal.

„Am purtat discuţii cu conducerea Carpatcement şi în 2013, însă abia acum am ajuns la o formulă de acord. Suma nu este mică. Se va construi un pod nou, undeva mai sus de cel actual. Studiul de fezabilitate va fi suportat de Carpatcement, iar proiectul tehnic îl realizează Consiliul Judeţean. Investiţia se va materializa în trei ani. Cel mai mult ne vom desfăşura în 2015″, a precizat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Podul, în lungime de aproape 49 de metri, va fi construit pe DJ 714 A, Moroeni-Pucheni-Valea Brăteiului, la kilometrul 7+600 metri, în zona Taberei Căprioara. Valoarea totală a investiţiei va fi de 4,6 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei vor fi suportaţi de către Fabrica de Ciment din Fieni, consilierii judeţeni acceptând sponsorizarea oferită de acest agent economic.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Carpatcement sponsorizează cu 1,6 milioane de lei construcţia unui pod la Moroeni

  1. vlase

    nu.materia prima pentru combinatul de la fieni vine pe calea ferata uzinala.asta ca vor eisa faca.ca de nu ei puteau face aprovizionarea cu combustibili sau alte materiale si chiar cu naveta muncitorilor pentru cariera lespezi tot pe calea ferata.dar mai sunt si alte interese:vile de stabi,apa plata,taberele si chiar centrul de perfectionare al cj db.

     

Adaugă un Comentariu

*