Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Câţi avocaţi, atâtea păreri! Poate sau nu poate să funcţioneze Compania de Apă?

DÂMBOVIŢA: Câţi avocaţi, atâtea păreri! Poate sau nu poate să funcţioneze Compania de Apă? 

cioaca-tutuianu

Scandalul Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a atins zilele acestea alt nivel. Lupta se duce acum pe marginea funcţionării operatorului regional de apă. Este sau nu posibilă funcţionarea, în condiţiile în care trei membri ai Consiliului de Administraţie au demisionat? Aceasta-i întrebarea, iar răspunsurile diferă de la un avocat la altul…

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, spune că nu, iar Dâmboviţa riscă să piardă finanţarea pentru proiectele europene privind reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare de la Găeşti şi Titu, după ce Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă a rămas cu patru membri, trei demisionând urmare scandalului de la Aninoasa, iar Consiliul Local Municipal Târgovişte a votat ulterior pentru revocarea CA al Companiei de Apă.

De ce am pierde banii europeni? Pentru că nu are cine să facă adjudecarea în cazul licitaţiilor organizate, din moment ce Compania de Apă a rămas fără CA, spune Adrian Ţuţuianu. Prin urmare, pentru a salva situaţia, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Dâmboviţa a desemnat pe 7 aprilie, la propunerea lui Ţuţuianu, trei membri interimari în CA al Companiei de Apă şi a decis totodată să fie demarată procedura pentru anularea hotărârii aleşilor târgovişteni de revocare a CA al Companiei de Apă.

Punctul de vedere al şefului judeţului a fost contrazis joi, 10 aprilie, cu argumente la fel de plauzibile, de către Gabriel Cioacă – city managerul Târgoviştei, avocat de profesie ca şi Adrian Ţuţuianu.

Cioacă afirmă că nu ar exista niciun pericol să pierdem banii europeni, întrucât CA al Companiei de Apă poate lucra, legal, şi cu patru membri, dacă jumătate plus unu dintre ei nu ar ocupa şi o funcţie în conducerea Companiei. Prin urmare, lucrurile ar putea să intre rapid în normal dacă unul dintre directorii Ninel Cimpoacă şi Ion Ponorîcă ar renunţa la funcţie şi ar rămâne simplu membru în CA. Dar, se oferă cineva?

Mai susţine city managerul Târgoviştei că niciun motiv din cele invocate de către preşedintele Adrian Ţuţuianu, pentru care hotărârea Consiliului Local Târgovişte prin care s-a votat revocarea CA al Companiei de Apă ar putea fi anulată, nu stă în picioare. Prin urmare, reprezentantul Consiliului Local Târgovişte în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania de Apă, convocată pentru 29 aprilie 2014, va vota pentru revocarea Consiliului de Administraţie. De altfel, în momentul de faţă, conform legii, o societate de profil face recrutări pentru Consiliul de Administraţie, urmând să prezinte Consiliului Local o listă de propuneri în vederea validării.

Curată nebunie, nu-i aşa?

CITEŞTE ŞI: „CA al Companiei de Apă nu se mai revocă acum, a fost întregit”

Adaugă un Comentariu

*