Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ce tratative! Ce discuţii! PLR şi PC fuzionează fără să se cunoască

DÂMBOVIŢA: Ce tratative! Ce discuţii! PLR şi PC fuzionează fără să se cunoască 

ionel petre PLR

Pe 19 iunie, se va produce fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator şi Partidul Conservator. Dincolo de discuţiile de la centru, dintre liderii Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, în teritoriu, cele două partide se ştiu doar din auzite. Cel puţin aceasta este situaţia în judeţul Dâmboviţa, unde nu s-a consumat până acum nicio întâlnire între PLR şi PC.

Potrivit preşedintelui liberalilor reformatori dâmboviţeni – Ionel Petre, discuţiile între cele două părţi ar fi fost premature, din moment ce nu se cunosc cu exactitate detaliile fuziunii. Deşi nu s-au văzut până acum la culoare, Ionel Petre este optimist şi spune că, într-o lună de zile, procesul de unire se va definitiva în judeţul Dâmboviţa.

În localităţile unde ambele partide au organizaţii constituite, se va merge pe o conducere bicefală. În rest, va fi un singur preşedinte. PLR are în Dâmboviţa 33 de organizaţii şi alte 15 în curs de validare, proces ce se va încheia înainte de 19 iunie.

Cât priveşte denumirea noului partid, aceasta se va vota la congresul comun din 19 iunie. Se pare că cea mai susţinută variantă ar fi Partidul Liberal, însă nimic nu este bătut în cuie până pe 19 iunie. De altfel, se mai vehiculează cel puţin alte trei variante: Partidul Civic Liberal; Alianţa Democrat Liberală şi Partidul Alianţa Liberală.

Noul partid, rezultat din fuziunea PLR cu PC, nu va semna alianţe electorale înaintea alegerilor din 2016, ci va intra singur în luptă, ca a treia forţă politică din România, după cum s-a exprimat Ionel Petre.

Adaugă un Comentariu

*