Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Cei mai importanţi oameni de stat, invitaţi la inaugurarea Palatului de la Potlogi

DÂMBOVIŢA: Cei mai importanţi oameni de stat, invitaţi la inaugurarea Palatului de la Potlogi 

palat potlogi 7 k (2)

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a decis să organizeze un eveniment cu totul şi cu totul special pe 29 noiembrie 2015, când se va reintroduce în circuitul turistic naţional şi internaţional, după zeci de ani de uitare, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, care a fost reabilitat şi pus în valoare printr-un proiect derulat cu fonduri europene nerambursabile.

Aleşii judeţeni au alocat astăzi 100.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment. Suma va fi completată, a precizat preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu, cu sponsorizări din partea unor agenţi economici şi 10.000 de lei din bugetul Consiliului Local Potlogi, astfel încât manifestările se ce vor organiza să fie, ca şi în cazul Peşterii Ialomiţei din Bucegi, redeschisă la finalul lunii iulie, o formă de promovare care să aducă mii de turişti la Palatul Brâncovenesc.

„I-am invitat pe preşedintele României – dl Klaus Iohannis, pe premierul Victor Ponta, membrii Guvernului, membri ai Academiei Române, membri ai corpului diplomatic şi pe doamna Corina Creţu – comisarul european pentru dezvoltare. Avem şi invitaţi străini, pe preşedinţii Raioanelor Ialoveni şi Ştefan Vodă din Republica Moldova şi primarul din Castellon – Spania. Sperăm să avem la Potlogi cât mai mulţi din aceşti invitaţi.

Este un moment în care trebuie să ne facem foarte bine cunoscută investiţia şi destinaţia culturală pe care o propunem. Trebuie să avem o prestaţie de un anumit nivel. Suma de 100.000 de lei este una mică, în raport cu ceea ce intenţionăm să facem în acea zi. Vom apela şi la sponsorizări, iar Consiliul Local Potlogi ne va sprijini cu suma de 10.000 lei Vom avea costume de epocă, vom avea domni, domniţe… Am solicitat Ministerului Apărării Regimentul de Gardă”, a explicat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Amintindu-şi că, în perioada de început, proiectul de reabilitare şi punere în valoare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi a făcut obiectul unei emisiuni critice la National Geographic, consilierul Teodor Buta a propus ca acest cunoscut post internaţional de televiziune să primească o invitaţie specială din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi astfel să vadă că temerile din trecut nu s-au adeverit, iar ctitoria domnitorului Constantin Brâncoveanu a devenit o bijuterie culturală. În plus, un reportaj cu ceea ce s-a realizat la Potlogi, difuzat pe Naţional Geographic, ar însemna o publicitate care contează cu adevărat!

Adaugă un Comentariu

*