Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Centrul comunei Văleni a devenit parcare pentru cimentrucuri

DÂMBOVIŢA: Centrul comunei Văleni a devenit parcare pentru cimentrucuri 

cimentrucuri valeni 1

Dacă eşti străin de aceste locuri şi ajungi din întâmplare la Văleni-Dâmboviţa, constaţi că localitatea de deal este invadată de autocamioane grele pentru transport ciment.

Prima impresie ar fi că, în zona liniştită şi cu potenţial turistic deosebit a Văleniului, se construieşte o staţiune de odihnă sau că există vreo fabrică de ciment pe undeva, pe după vreo colină.

Ei bine, nu este aşa. Cimentrucurile sunt la ele acasă. Adică, şoferii care fac curse de la Combinatul de la Câmpulung Muscel spre oriunde, iar în Văleni-Dâmboviţa vin să se odihnească şi nu pot altfel decât cu… maşinile de serviciu.

Deja, mulţimea de autocamioane crează o problemă comunităţii. Zgomot, aglomeraţie pe drumuri, locurile d eparcare din centrul comunei – ocupate. Nu mai vorbim de faptul că infrastructura rutieră nu a fost construită să reziste traficului greu.

Primarul de la Văleni, Gheorghe Lungu, a solicitat Consiliului Judeţean să impună restricţie de tonaj pe drumul judeţean care traversează comuna. De asemenea, se gândeşte să propună Consiliului Local să stabilească o taxă de parcare, fiindcă în centrul satului nu mai ai loc de cimentrucuri.

cimentrucuri valeni 2

Adaugă un Comentariu

*