Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Centrul de la Ochiuri, bază de antrenament pentru elevii jandarmi

DÂMBOVIŢA: Centrul de la Ochiuri, bază de antrenament pentru elevii jandarmi 

elevi jandarmi ochiuri 1

109 elevi ai şcolilor de subofiţeri de jandarmi de la Drăgăşani şi Fălticeni s-au aflat pentru zece zile în stagiu de antrenament la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

„Prin programul de pregătire elaborat de către profesorii din cadrul celor două instituţii de învăţământ, împreună cu instructorii Centrului, s-a urmărit punerea în practică de către elevi a noţiunilor teoretice însuşite în şcoală. Dispozitivele de asigurare şi restabilire a ordinii publice, tacticile şi tehnicile de intervenţie profesională şi pregătirea fizică individuală şi colectivă au fost doar câteva dintre aspectele urmărite de instructori pe timpul antrenamentelor, astfel încât, la absolvirea şcolii, sistemul militar specific Jandarmeriei Române să nu mai aibă secrete pentru viitorii subofiţeri. Antrenamentele s-au desfăşurat ziua şi noaptea şi au fost adaptate realităţilor din unităţile operative”, ne informează maiorul Gabriel Fotescu, ofiţer desemnat cu Relaţiile Publice.

În timpul liber pe care l-au avut la dispoziţie, elevii jandarmii care provin din toate judeţele ţării au vizitat principalele obiective turistice din Târgovişte. Totdată, tinerii militari au participat alături de cadrele Centrului şi la o acţiune de plantat arbori, puieţii din speciile nuc şi stejar fiind puşi la dispoziţie de Primăria Gura Ocniţei.

elevi jandarmi ochiuri 2

 

Adaugă un Comentariu

*