Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, aprilie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: China şi România, fraţi de Cruce Roşie! Parteneriat între Târgovişte şi Beijing

DÂMBOVIŢA: China şi România, fraţi de Cruce Roşie! Parteneriat între Târgovişte şi Beijing 

gheorghe popescu, crucea rosie

Reprezentanţii Crucii Roşii din Dâmboviţa s-au deplasat zilele trecute într-o vizită de lucru în China, la invitaţia Crucii Roşii Chineze, filiala din Beijing.

Alături de preşedintele organizaţiei dâmboviţene, Floris Lăzărescu, şi de directorul Gheorghe Popescu, s-au mai aflat, în calitate de vicepreşedinţii ai Crucii Roşii, comisarul şef Danil Zepişi – şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie; Ioan Marinescu – prefectul judeţului Dâmboviţa; Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni şi Oana Vlăducă – consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

Delegaţia târgovişteană a fost primită de Dai Jun Ling – preşedintele Crucii Roşii din Beijing şi primviceprimar al metropolei şi de Zhang Haizhou – directorul general al filialei.

„Am vizitat Centrul de Intervenţii şi Coordonare la Dezastre 999, care are în dotare 320 de ambulanţe proprii, 34 de motociclete de intervenţii, spital propriu deservit de personal cu înaltă calificare. Am văzut şi un spital al Crucii Roşii, unde 300 de copii au fost şi sunt trataţi de diferite boli incurabile. Unitatea medicală este condusă de un doctor specializat în medicina tradiţională chineză, care şi-a exprimat intenţia de a veni la Târgovişte pentru a oferi consultaţii şi pentru a prescrie diferite tratamente”, a declarat Gheorghe Popescu.

Delegaţia dâmboviţeană a avut ocazia să viziteze şi o serie de obiectve turistice din capitala chineză, rămânând profund impresionată de evoluţia economică şi socială a statului chinez.

Anul viitor, Crucea Roşie Dâmboviţa va semna cu partea chineză un nou acord de parteneriat pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit noii colaborări, Crucea Roşie Chineză va dota filiala dâmboviţeană cu 10.000 de truse pentru acordarea primului ajutor. De asemenea, 10-15 voluntari vor fi trimişi să urmeze cursuri de prim ajutor în China.

Adaugă un Comentariu

*