Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Cimitir cu 11.000 de locuri pentru liniştea târgoviştenilor

DÂMBOVIŢA: Cimitir cu 11.000 de locuri pentru liniştea târgoviştenilor 

teren cimitir otelinox 2

Ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Târgovişte a adus pe tapet un subiect important pentru comunitate. Înfiinţarea unui nou cimitir. Din datele prezentate, capacitatea amplasamentului „cu multă verdeaţă” va fi de 11.000 de locuri. Aleşii au analizat foarte bine situaţia, mai ales că motivaţia iniţiatorilor a fost una imperativă: nu mai avem unde să ne îngropăm morţii!

S-a făcut şi un calcul al mortalităţii. Ce-i drept, ne-a luat cu fiori când am aflat din datele oficialilor de la primărie că, în Târgovişte, se moare pe capete, circa 1.000 de oameni anual. Şi a mai fost invocată şi o posibilă stare de necesitate. Probabil, edilii s-au gândit la cutremur, război sau la cine ştie ce molimă, Doamne fereşte, care ne poate pândi de undeva!

Consilierul PNL Lucian Enache, de profesiune arhitect, a încercat să tempereze un pic avântul celor care doreau cimitir cu orice preţ, să le spună că problema trebuie studiată cu atenţie. Nu poţi înfiinţa un spaţiu pentru locuri de veci aşa, fără studii, fără să ţii cont de impactul economic şi social produs. Ai înfiinţat un cimitir pentru totdeauna, nu mai poţi să-l scoţi de acolo 500 de ani!

Propunerea Direcţiei de Salubritate a fost primită de majoritatea aleşilor ca fiind una pertinentă, absolut necesară. Cele 5,45 de hectare pe care le deţine Primăria se află undeva la marginea municipiului, în apropierea Oţelinox.

teren cimitir otelinox 1

A fost pusă şi problema găsirii unui alt amplasament, luându-se în calcul că, pentru suprafaţa de lângă platforma industrială, poate, cine ştie, apare vreun posibil investitor. Primul pas a fost făcut – votul favorabil. De abia acum urmează greul. Avize, proiecte, amenajarea cimitirului care va avea capacitatea de 11.000 de morminte! Locuri de veci avem suficiente, să vedem acum când o începe să zbârnie economia locală.

Ca o coincidenţă, anul trecut, un investitor a solicitat o suprafaţă de teren, cam de aceeaşi dimensiune şi în aceeaşi zonă, pentru construirea unor spaţii de producţie. Proiectul nu a mai înaintat fiindcă hotărârea luată de consilieri târgovişteni a fost atacată de Prefectură, pe motiv că administraţia locală nu poate concesiona teren decât după ce se finalizează operaţiunea de inventariere.

Adaugă un Comentariu

*