Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 13, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Cine contează pe tine”, un proiect pentru elevii cu probleme sociale

DÂMBOVIŢA: „Cine contează pe tine”, un proiect pentru elevii cu probleme sociale 

Foto: Consiliul Judeţean al Elevilor

Consiliul Judeţean al Elevilor Dâmboviţa a demarat săptămâna aceasta procesul de implementare a proiectului “CiNE conteaza pe TINE”, initiat de Asociatia Elevilor Mehedinteni si finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”.

Cei 20 de presedintii ai Consiliilor Scolare, prezenti la Adunarea Generală CJE, au fost receptivi şi chiar au identificat principalele neplaceri sociale ale elevilor, predominante fiind discriminarea si situatia materiala precara.

„In urma aplicarii de chestionare in toate liceele din Dâmboviţa se va realiza un centralizator la nivel judetean care va reflecta ipostaza reala a elevilor aflati in situatii de risc”, ne-a precizat Aura Marina, vicepresedinte CJE Dambovita.

Cea de-a doua tema abordata în cadrul întâlnirii a fost proiectul judetean “Vocea Elevului”. In urma unor discutii aprinse, in care s-a dovedit ca elevii sunt preocupati de viitorul lor si al colegilor, dar si ca sunt constienti de problemele sistemului educational romanesc, s-a decis ca prima mare chestiune adusa la masa rosie sa fie absenteismul.

Adaugă un Comentariu

*