Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Cine vine, cine pleacă? Vezi care sunt primarii PDL care au trecut deja în barca roşie!

DÂMBOVIŢA: Cine vine, cine pleacă? Vezi care sunt primarii PDL care au trecut deja în barca roşie! 

comitet judetean PSD 2

16 primari PDL s-au afişat în această seară la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD. Cu doi în plus şi unul în minus faţă de nominalizaţii din luna februarie! Nu a mai fost în sală edilul de la Finta – Florentin Oprea, dar s-au alăturat echipei social-democrate Matei Gheboianu de la Dărmăneşti şi Vasile Breazu de la Iedera. Ceilalţi primari care au trecut în barca roşie sunt: Viorel Cismaru – Ocniţa; Constantin Alghel – Măneşti; Marin Păun – Ciocăneşti; Ion Preda – Brăneşti; Iulian Buibăr – Răscăieţi; Marian Alexe – Bărbuleţu; Laurenţiu Dincă – Ludeşti; Toma Pricopie – Malu cu Flori; Floarea Rădulescu – Cornăţelu; Marian Alexandru – Conţeşti; Nicolae Tudorache – Brezoaiele; Toma Matei – Costeştii din Vale; Gheorghe Nica – Dobra şi Gheorghe Brebeanu – Runcu. Nu l-am văzut în sală pe Marian Şerban – primarul PDL al comunei Poiana, deşi la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 a scos al doilea scor pe judeţ pentru PSD.

„N-am făcut şi n-am să fac niciodată niciun fel de presiuni asupra cuiva să se înregimenteze în PSD. În acelaşi timp, vă spun că suntem un partid deschis în care avem loc toţi, în care cred că trebuie să ne regăsim cu toţii, mai ales că cei mai mulţi dintre dumneavoastră aţi fost ai PSD şi mi-am adus aminte că în 2006 am pierdut 22 de primari pe o lege care astăzi este criticată de cei din PDL şi PNL. Uşa este deschisă şi altora şi vreau să vă îndemn pe toţi să ne creem majorităţi solide la nivelul consiliilor locale, ca să putem să rezolvăm problemele pentru care am fost aleşi. Dincolo de bani, dincolo de alte lucruri, avem nevoie de un vot în consiliu şi votul acela poate face bine sau poate face rău”, a precizat Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa.

comitet judetean PSD 1Liderul social-democraţilor a ţinut să puncteze şi de ce este foarte importantă ordonanţa prin care s-a dat practic liber migraţiei politice.

„Astăzi, am avut şedinţă de Consiliu Judeţean. N-am putut să adoptăm nicio hotărâre pentru că am avut prezenţi 16 consilieri din 34. Cei din PNL şi PDL au înţeles să facă opoziţie în acest mod. Toţi aţi venit la mine să rezolv problema drumurilor judeţene. Astăzi n-am putut să fac plăţi către SC LDP, de aproape 20 de miliarde, din cauza aceloraşi atitudini din Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Atunci, sigur că dacă nu fac plăţi nu pot să continui desfăşurarea de lucrări importante şi lucrurile sunt într-un fel blocate.

Nu am însă niciun fel de grijă legat de funcţionarea Consiliului Judeţean, pentru că eu cred că dialogul reprezintă soluţia cea mai bună. Am să-i invit în zilele următoare şi pe domnul Ludovic Orban, şi pe domnul Iulian Vladu să avem o discuţie foarte corectă, cinstită şi directă pe chestiuni care privesc judeţul, să vedem dacă sprijină sau nu ceea ce noi ne-am propus. Am convocat a doua şedinţă de Consiliu Judeţean sâmbătă şi ştiţi foartte bine că există două texte în legea 215 care spun că putem merge la dizolvarea Consiliului Judeţean dacă nu se adoptă hotărâri în două sau trei şedinţe consecutive”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Urmează 432 de întâlniri în teritoriu

Şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD convocată în această după-amiază a a vut ca principal scop stabilirea calendarului de activităţi de precampanie şi campanie electorală, respectiv pentru perioada 1 septembrie – 17 noiembrie. Conform preşedintelui Adrian Ţuţuianu, vor urma 432 de întâlniri cu cetăţenii, după cum sunt arondaţi secţiilor de votare. De asemenea, pe 12 septembrie, se va organiza la Sala Sporturilor din Târgovişte, conferinţa extraordianră judeţeană, la care vor participa 4.000 de persoane. Concomitent, la Dej, în Ardeal, se va ţine Congresul Naţional PSD, iar pe 20 septembrie, la Bucureşti, va fi lansată oficial candidatura lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni. Dâmboviţa şi-a propus să participe cu 2.000 de persoane. Totodată, în această perioadă, mai mulţi miniştri din Cabinetul Ponta vor sosi în judeţul Dâmboviţa. Evident, este aşteptat şi candidatul Victor Ponta, dar şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Adrian Ţuţuianu: Ştiu ce am de făcut în fiecare localitate!

Din punct de vedere administrativ, Adrian Ţuţuianu le-a cerut primarilor să-şi vadă de treabă în teritoriu, punctând că nu este nevoie să vină zi de zi la Consiliul Judeţean.

„Ştiu pentru fiecare localitate ce am de făcut! Nu este nevoie să veniţi zilnic să-mi aduceţi aminte. Nu pentru că nu mi-ar face plăcere să stau de vorbă cu dumneavoastră, ci pentru că avem atâta treabă de făcut în perioada aceasta încât nu trebuie să ne consumăm inutil. Am să fac tot ceea ce se poate face ca să ne prezentăm cu fruntea sus în faţa cetăţenilor. Nu o să pot eu, în două luni de zile, să fac ceea ce probabil nu o să putem face decât în cinci, în şase, în 10 ani de zile.

Vă rog să încercăm să ţinem echilibrul corect pe această treabă, să avem încredere unii în alţii şi să avem cu toţii dorinţa de a ne uni aşa cum nu am fost uniţi niciodată într-un moment politic care este important şi pentru ţară, şi pentru partidul din care facem parte. Este important pentru ţară dacă are stabilitate, dacă are creştere economică, dacă are un parlament puternic şi dacă are un preşedinte care să ne reprezinte cu demnitate în Europa şi în lume. Este chestiunea la care trebuie să medităm cu toţii, cu maturitate”, a concluzionat Adrian Ţuţuianu.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Cine vine, cine pleacă? Vezi care sunt primarii PDL care au trecut deja în barca roşie!

 1. Lupul Alb GetoDac Jedy ViV

  *** SA LE FIE RUSINE !
  ***DESPRE INCALCAREA LEGII L-OR FI SPUS ????

  Asta e cauza pentru care situatia din politica romaneasca arata cum arata : plina de hoti,de tradatori= mai exact „curve politice” care se dau cand pe stanga cand pe dreapta unde e trotuarul mai sclivisit … si nu au nicio verticalitate,urmarindu-si doar intresele lor personale infecte,uitand lapidar si oneros de ce comunitatile oamenilor satelor,comunelor sau oraselor care le-au dat votul la votare … si cum voiau sa-i reprezinte !
  SI MAI RUSINE SA LE FIE ACOLITILOR LUI PONTA VIOREL INTRUCAT ORDONANTA DE URGENTA DATA II VA BAGA IN TRIBUNALE PE CEI CARE AU INCALCAT LEGEA !
  OARE ACEST LUCRU L-OR FI SPUS TRADATORILOR PRIMARI SCARBAVNICI ? Pe o parte din cei nominalizati ii mai si cunosc … nici nu vreau sa-i mai vad,caci de rusinea lor imi e mie rusine ! Oamenii au avut incredere in ei si ei … au ajuns sa se umileasca in asa hal! Foarte bine ca presa ii oglindeste in toata goliciunea lor morala … ASA OAMENI NU MERITA A MAI FI ALESI PRIMARI,CI SA RASPUNDA IN FATA TRIBUNALULUI PENTRU INCALCAREA LEGII!
  Guvernul Ponta isi bate joc de Lege si o contorsioneaza dupa bunul plac intrucat situatia in care au adus tara e grava … si mai ales vor,inclusiv prin calacrea Legilor,sa il faca presedinte pe criminalul moral al procurorului dambovitean Cristian Panait … nimeni altul decat Viorel Ponta Victor actualulo pretis premier habarnavist !
  HALAL TARA …HALAL ALESI …OAMENI DE PAIE!
  Vor fi manipulati total de PARTIDUL TOTALITAR neo-pcr …actualul PSD !
  Oricum judetul Dambovita a fost si a ramas cel mai comunistoid judet din Romania … !
  Lucru care se vede direct in REALIZARILE MARETE ALE HOARDEI TUTUIENISTE SI PROLETCULTISTE ACIUIATA IN VARFURILE DE CONDUCERE ALE JUDETULUI !
  Cu drag,onoare si consideratie …
  *MultaViata*
  *Lupul*Alb*GetoDac*
  *Vicentiu*I*Voiculescu*
  *Zamolxienii*Zegetini*

   
 2. Orbu Ion

  Daca tria Petre Tutea sa vada unde a ajuns clica rosie, cata umilinta aduce alegatorului,sigur s-ar fi minunat si el !
  Acum stiind ce se intampla, se rostogoleste in mormant!
  Este o tragedie ce se intampla cu asa- zisii alesi locali.DAR DUMNEZEU NU DOARME!

   

Adaugă un Comentariu

*