Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Circulaţia va fi blocată parţial pe Bulevardele Unirii şi Tudor Vladimirescu din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Circulaţia va fi blocată parţial pe Bulevardele Unirii şi Tudor Vladimirescu din Târgovişte 

Boriga PIDU 1

De luni – 2 iunie 2014, circulaţia rutieră va fi blocată parţial pe două mari bulevarde din Târgovişte – Unirii şi Tudor Vladimirescu, care se continuă cu I.C. Brătianu. Lucrările de reabilitare vor dura două luni de zile, iar primarul Gabriel Boriga face apel la calm şi înţelegere. Cu toţii trebuie să fim conştienţi că numai în acest mod ne vom putea bucura apoi că trăim într-un oraş cu adevărat european.

„Îi rog pe târgovişteni să dea dovadă de solidaritate şi unitate. Vor fi două luni foarte grele, însă se va munci şase zile din şapte câte 12 ore în fiecare zi, pentru ca lucrările să se termine cât mai repede. Practic, se va reface în totalitate infrastructura rutieră. Sunt lucrări ample şi va fi nevoie să punem cu toţii umărul ca să trecem cu bine peste această vară”, a declarat Gabriel Boriga.

În prima etapă, se va bloca accesul pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, între sensurile giratorii de la intersecţiile cu Bulevardul Carol I şi Şoseaua Găeşti. Variantele de ocolire sunt la îndemâna oricărui şofer. Fie pe la gară, fie pe strada care leagă Bulevardul Carol I cu strada Col. Băltăreţu, imediat după sediul MDI TV.

Boriga PIDU 2

De asemenea, de marţi – 3 iunie, se va restricţiona circulaţia la două benzi pe Bulevardul Tudor Vladimirescu până la intersecţia cu strada Lt. Stancu Ion, tronson care măsoară 1,2 km. Cetăţenii sunt rugaţi să încerce să evite pe cât posibil această rută întrucât traficul va fi îngreunat. Prin urmare, fiecare şofer ar trebui să-şi ia o marjă de timp de 10 – 15 minute pentru a fi sigur că va ajunge la destinaţie la ora stabilită.

În cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – Zona A, în prima etapă se va restricţiona traficul la două benzi pe Bulevardul Unirii, tronsonul cuprins între redacţia ziarului Dâmboviţa şi strada Transilvaniei (Restaurant Vatra). Ca şi în cazul PIDU-lui B, conducătorii auto sunt rugaţi să utilizeze acest traseu numai şi numai dacă nu au alte rute de ocolire pentru a ajunge la destinaţie. De asemenea, primarul Gabriel Boriga solicită riveranilor să nu mai parcheze pe Bulevardul Unirii, astfel încât traficul, şi aşa îngreunat din cauza lucrărilor de reabilitare, să nu fie efectiv ştrangulat.

Pentru a se asigura că nu vor apărea probleme mai mari decât cele cauzate de şantierul ce se va deschide pentru modernizarea infrastructurii, autorităţile locale au cerut concursul tuturor forţelor de ordine: Poliţie, Jandarmerie, Poliţie Locală şi Municipal Security – firma de pază a Consiliului Local.

Boriga PIDU 3

De precizat că pe Bulevardul Unirii, se va lărgi suprafaţa carosabilă cu încă o bandă de circulaţie. Practic, dispare scuarul de pe mijlocul străzii, astfel încât, la finalul lucrărilor de modernizare, vor exista şase benzi – patru pentru trafic şi două pentru parcare.

„Toată lumea va sta 12 ore în stradă pentru ca lucrările să se termine în două luni şi vă asigur că vor fi lucrări de cea mai bună calitate. Îi rog pe cetăţeni să folosească mijloacele de transport în comun sau pe cele alternative, cum ar fi bicicletele. Marile proiecte de dezvoltare a oraşului au ajuns în faza de reabilitare completă şi totală a Bulevardelor Unirii şi Tudor Vladimirescu, care se continuă cu I.C. Brătianu. Celelalte cinci au fost reabilitate în primul meu mandat de primar. A venit şi vremea ultimelor două, a venit vremea marilor schimbări în Târgovişte. Avem nevoie de susţinere şi sprijin din partea cetăţenilor. Avem nevoie să se dea dovadă de toleranţă în trafic”, a declarat Gabriel Boriga.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Circulaţia va fi blocată parţial pe Bulevardele Unirii şi Tudor Vladimirescu din Târgovişte

  1. Alex

    cel mai bun primar! de cand asteptam sa ne asfalteze aceste strazi!

     

Adaugă un Comentariu

*