Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Comerţul cu autoturisme a pus stăpânire pe parcările publice din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Comerţul cu autoturisme a pus stăpânire pe parcările publice din Târgovişte 

parcare targoviste 1

Fiindcă au auzit că autorităţile au pus gând rău comerţului de autoturisme, ba chiar în consiliul local s-a pus problema sancţionarii şi interzicerea vânzării de maşini prin parcările oraşului, negustorii au găsit alte metode de a fugi de răspundere. În anumite zone ale oraşului, pe domeniul public şi chiar şi pe cel privat, se găsesc zeci de autoturisme, mărci străine, fără număr de înmatriculare, care aşteaptă clienţii. Pentru a nu mai fi depistaţi proprietarii, pe parbrize nu mai sunt trecute inscripţii cu date de identificare, preţ, număr de telefon. Mai nou, pe lângă autoturisme se plimbă o persoană care, dacă te vede interesat, te abordează şi îţi prezintă date tehnice, preţ etc.

Lumea vorbeşte că, prin instituţiile subordonate Primăriei şi alte tipuri de autorităţi cu drept de control, există destui funcţionari care trec cu vederea comerţul de maşini din Târgovişte. Le asigură protecţie negustorilor prosperi.

„Nu este vorba de cetăţeni simpli care, din cine ştie ce motive, probleme apărute în viaţa lor, hotăresc să-şi înstrăineze autoturismul. Aici, vorbim de filiere bine organizate în traficul de maşini. Cele pe care le vedem prin parcările din oraş sunt aduse din Germania, Olanda, Anglia, Franţa şi alte state europene. Sunt cumpărate de acolo la preţuri mici, iar la noi se adaugă de la câteva sute până la mii de euro. În Târgovişte sunt doar puţini cei care se ocupă cu acest tip de comerţ nesupus niciunui control. Se închide ochii la aşa ceva şi asta se întâmplă de ani de zile”, ne-a spus un târgoviştean.

Parcarea din faţa Registrului Auto Român din Micro VI, deşi este spaţiu public şi a fost amenajată de curând în cadrul PID-ului, a fost deja ocupată cu autoturisme scoase la vânzare, chiar dacă în parbrize nu mai există niciun soi de informaţii despre negustori.

parcare targoviste 2 parcare targoviste 3

Adaugă un Comentariu

*