Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Comerţul cu legume, fructe şi cereale, în atenţia poliţiştilor

DÂMBOVIŢA: Comerţul cu legume, fructe şi cereale, în atenţia poliţiştilor 

razie piata ilegala 2

Poliţiştii dâmboviţeni au verificat, vineri – 17 iulie, 127 de societăţi comerciale, pentru a preveni şi combate evaziunea fiscală şi comerţul ilicit cu cereale, legume şi fructe. De asemenea, s-a avut în vedere şi limitarea contrabandei cu produse accizabile.

Cu acest prilej, s-au aplicat 651 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 149.000 de lei, şi s-au contatat 22 de infracţiuni, fiind cercetate penal 20 de persoane. De asemenea, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat bunuri şi sume de bani reprezentând contravaloarea unor produse, în cuantum total de 21.213 lei.

EXEMPLE

 În urma controlului efectuat la o societate comercială din Bălteni, poliţiştii au stabilit că în perioada septembrie 2014 – martie 2015, adminisatratorul acesteia nu a evidenţiat în contabilitate veniturile realizate din livrări de fier vechi, în valoare de 1.170.000 lei, efectuate către diverşi agenţi economici, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind de 450.000 de lei. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „ascundere a bunului ori a sursei impozabile sau taxabile”.

 Doi administratori ai unor societăţi comerciale din judeţ sunt cercetaţi pentru „evidenţiere, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”. În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada 2014 – 2015, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale şi, totodată, au emis facturi fictive, bugetul statului fiind prejudiciat prin diminuarea impozitului pe profit şi deducerea ilegală de TVA, cu suma de 200 000 de lei.

 În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de ordine publică, a fost depistat un bărbat, din Dobra, care a difuzat muzică în scop ambiental, întrun local de alimentaţie publică, prin intermediul unui computer, fără a respecta prevederile Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal.

 Poliţiştii din Dragomireşti au depistat un bărbat, din Măneşti, în timp ce tăia ilegal doi arbori, specia stejar, dintr-o pădure din localitate, cu scopul de a-i sustrage. Pe numele celui în cauză, a fost întocmit dosar penal conform Legii 46/2008 privind Codul Silvic.

 Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat doi bărbaţi, de 30 şi 36 de ani, ambii din Târgovişte, care nu s-au prezentat la organele de poliţie pentru a solicita prelungirea valabilităţii permisului de port armă şi nu au depus la un armurier autorizat armele şi muniţiile deţinute în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţilor permiselor de port armă. Faţă de aceştia, se efectuează cercetaări pentru comiterea infracţiunii de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”.

Adaugă un Comentariu

*