Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 26, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Compania de Apă a fost la un pas de faliment, acum poate intra în top 10 naţional!

DÂMBOVIŢA: Compania de Apă a fost la un pas de faliment, acum poate intra în top 10 naţional! 

conferinta compania de apa

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa nu a ajuns la faliment, fiindcă preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea a ştiut, în 2015, când s-a aflat la conducerea societăţii, cum să deblocheze proiectele cu finanţare europeană prin POS I Mediu, iar senatorul Adrian Ţuţuianu a reuşit să o scape de corecţiile financiare de milioane de lei (52.528.771,67 lei) – a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul general Adrian Dumitru, care a punctat, de asemenea, că societatea va încheia anul cu un profit de peste 7 milioane de lei.

Au fost prezenţi la întâlnirea conducerii Companiei de Apă cu jurnaliştii primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi senatorul Adrian Ţuţuianu.

Alexandru Oprea şi-a exprimat speranţa că angajaţii CATD care s-au ocupat de achiziţiile publice în exerciţiul financiar precedent au învăţat din greşelile comise. A mai precizat şeful CJ Dâmboviţa că, în condiţiile preluării corecţiilor financiare la bugetul de stat, s-au creat premisele intrării în top 10 operatori de apă la nivel naţional şi acesta trebuie să fie obiectivul echipei manageriale!

În stilul cu care ne-a obişnuit, senatorul Adrian Ţuţuianu a venit cu soluţii concrete, astfel încât, în prima parte a anului 2019, să înceapă primele lucrări în cadrul proiectului de 220 de milioane de euro privind dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare:
– Separarea activităţii în cadrul proiectului european de activitatea curentă, chiar dacă asta ar presupune angajări
– Abordarea programului etapizat, pe localităţi
– Caiete de sarcini standard, validate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice
– Stabilirea colectivelor de lucru şi includerea persoanelor respective în programe de pregătire
– Implicarea unităţilor administrativ teritoriale în derularea programului încă de la faza de proiectare
– Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară să coordoneze foarte serios implementarea proiectului.

„Demersul în Parlament l-am făcut nu doar pentru Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, ci pentru 19 operatori de apă din toată ţara, care erau în situaţii asemănătoare şi riscam, ca ţară, să nu putem implementa Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Toate contractele afectate de corecţii au fost încheiate până în 2012, sub administraţia PDL. Apreciez că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară nu şi-a îndeplinit rolul de coordonare în cadrul proiectului POS I Mediu, iar Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa nu a fost pregătită, în 2010-2011, pentru proiectele mari.

Am constatat deficienţe de organiare şi angrenarea în proiect a unor salariaţi nepregătiţi, adevăraţi «frânari». Îl îndemn pe domnul Adrian Dumitru să continue procesul de reaşezare a structurilor Companiei. Atrag atenţia că, pe viitor, nu vor mai exista corecţii financiare care să fie preluate la bugetul de stat. Trebuie schimbată componenţa Consiliului de Administraţie, care trebuie să devină un organism care să ia decizii. Trebuie îmbunătăţită şi echipa managerială. Nu trebuie ţinuţi unii la conducere prin centre doar pentru că sunt informatori”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Primarul Cristian Daniel Stan a apreciat faptul că echipa managerială de la Compania de Apă a reuşit să recepţioneze lucrările efectuate în cadrul componentelor POS I Mediu care au vizat municipiul Târgovişte, contracte în privinţa cărora au existat numeroase discuţii. Cât priveşte noul program investiţional, finanţat prin POIM, în Târgovişte se vor executa investiţii de peste 8 milioane de euro, respectiv: 4,8 – pentru apă şi 3,3 – pentru canalizare.

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Compania de Apă a fost la un pas de faliment, acum poate intra în top 10 naţional!

 1. ION ALEXANDRU

  Mare pupi….ist DUMITRU asta ! Ce au facut ,,ciorditorii ” astia pentru Companie? Sa le fie rusine ! Pai contractele semnate si achiozitiile facute nu au fost sub pretioasa lor indrumare,presiune ,etc..Pai daia plateste bugetul statului! si tu Dumitre,cand n-oi mai fi bun ,sa vezi ce patesti!

   
 2. IONEL

  Profit de 7 miloane! nimic nou la Companie ! Traiasca pretul de ,,top 10 „!
  Dumitre ,Dumitre ghiocel ! Nu minti cand pe noi ne ard buzunarele de la ,,dezmatul ” vostru !

   

Adaugă un Comentariu

*