Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Compania de Apă i-a plătit cu 1,3 milioane de lei pe avocaţii care i-au pierdut procesul

DÂMBOVIŢA: Compania de Apă i-a plătit cu 1,3 milioane de lei pe avocaţii care i-au pierdut procesul 

compania de apa

Cine a spus că America este ţara tuturor posibilităţilor nu a cunoscut situaţia din România! Dacă analizăm la rece ceea ce se întâmplă la noi, în toate domeniile de activitate, ajungem la concluzia că România este, de fapt, ţara tuturor posibilităţilor.

Prezentăm astăzi un exemplu din judeţul Dâmboviţa, unde Compania de Apă a plătit, cu ceva ani în urmă, aproape 12 milioane de lei drept avans către firmele care au câştigat licitaţia pentru proiectul de apă şi canalizare în oraşele Găeşti şi Titu. Nu mai analizăm acum de ce s-au dat sume aşa de mari înainte de începerea lucrărilor şi nici cum de au câştigat licitaţiile fix societăţile agreate de regimul politic. Întrebăm, retoric firesc, dacă nu cumva aceleaşi interese i-au determinat pe conducătorii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa să accepte drept garanţie nu scrisori bancare, instrumente cu adevărat sigure, ci contracte de asigurare?

Cert este că, în acest moment, furnizorul de apă nu şi-a recuperat sumele plătite drept avans către constructorul care a dat bir cu fugiţii imediat ce s-a văzut cu banii în cont. Mai grav este faptul că, între timp, a pierdut şi procesul intentat firmelor de asigurare, care au refuzat să se achite de obligaţiile asumate. A pierdut procesul, deşi a plătit bani grei, adică vreo 1,3 milioane de lei, către una dintre cele mai cunoscute Case de Avocatură din România! Şi, ca să fie tacâmul complet, contractul de reprezentare juridică nu poate fi reziliat fără plata unor daune în sumă de 75.000 de euro, decât pe cale amiabilă. Actualul director al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, Mircea Constantin, ne-a declarat că se poartă discuţii în acest sens, însă nu părea optimist cu privire la şansele de reuşită.

Cu alte cuvinte, dacă reprezentanţii Casei de Avocatură nu vor să rezilieze contractul, tot ei urmează să susţină cauza Companiei de Apă şi în celelalte faze ale procesului, întrucât decizia judecătorilor nu este definitivă. Or, indiferent cât de cunoscută este Casa de Avocatură, a pierdut procesul în primă instanţă, iar unii suspectează chiar că la mijloc ar fi ceva afinităţi, cu precădere politice, între avocaţi şi cei care ar trebui să restituie 12 milioane de lei Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. Prin urmare, este mult mai bine ca banii să fie trecuţi pe pierderi, ceea ce se va întâmpla în momentul în care va apărea o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă. Să fie primiţi!

Consiliul Local Municipal Târgovişte, acţionarul majoritar de la Compania de Apă, a respins în această după-amiază proiectul de hotărâre privind achiziţionarea altor servicii juridice.

Adaugă un Comentariu

*