Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Complexul de Nataţie Târgovişte, o investiţie pornită prost de la proiectare!

DÂMBOVIŢA: Complexul de Nataţie Târgovişte, o investiţie pornită prost de la proiectare! 

complex natatie 2

Complexul Turistic de Nataţie de la Târgovişte, care trebuia să fie cel mai mare din partea de sud a României, se rezumă în acest moment la a fi o… mare problemă pentru administraţia municipiului! Primarul interimar al municipiului Târgovişte – Cristian Stan, viceprimarul Cosmin Bozieru şi directorul economic Daniela Popa au organizat astăzi o conferinţă de presă în care au prezentat situaţia acestui proiect, fără niciun fel de… cosmetizare.

La final, s-au tras două concluzii:

1. Lucrările sunt mult întârziate, termenul de finalizare fiind prelungit pentru a doua oară, fără a avea garanţia că investiţia va fi gata la 31 decembrie 2015.
2. După darea în folosinţă, obiectivul va genera cheltuieli mult prea costisitoare pentru municipalitate.

complex natatie 3Primarul Cristian Stan spune că, la această dată, stadiul fizic de execuţie este la 69%, administraţia locală înregistrează o datorie către constructor în sumă de 4,3 milioane de lei, lucrările ce trebuie să se realizeze, ca urmare a revizuirii proiectului tehnic, necesită alte 9 milioane de lei, iar Primăria Târgovişte se află în plină procedură de achiziţie publică a unui împrumut bancar pentru a putea susţine cota de cofinanţare. Termenul pentru deschiderea ofertelor este 27 aprilie. Municipalitatea are nevoie de 18,3 milioane de lei.

Proiectul tehnic a fost revizuit fiindcă au existat neconcordanţe între piesele desenate şi cantităţile din teren. Potrivit directorului economic al Primăriei Târgovişte – Dana Popa, manager de proiect în cazul Complexului de Nataţie, lipseau alei interioare, elemente de structură la unele anexe, împrejmuirea etc. Cu alte cuvinte, administraţia locală a plătit un proiect incomplet, genul celor făcute la birou, fără vizită la faţa locului!

complex natatie 1Conform contractului încheiat cu ADR Sud Muntenia – organismul intermediar în procesul de absorţie a fondurilor europene nerambursabile, Primăria Târgovişte trebuie să contribuie cu 50% din valoarea Complexului Turistic de Nataţie, ceea ce înseamnă mai mult de 44 de milioane de lei. Nu trebuie neglijat nici faptul că municipalitatea a primit o corecţie financiară de 5% din valoarea acestui proiect şi, chiar dacă procesul a fost câştigat la instanţa de fond, până la obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive mai este cale lungă de parcurs.

Colac peste pupăză, Complexul de Turism şi Nataţie a fost proiectat a fi legat la canalizarea ce trebuie realizată odată cu şoseaua de centură a municipiului, investiţie care are mai multe şanse de a fi compromisă total decât de a se mai găsi un constructor capabil să o ducă la bun sfârşit. Cu alte cuvinte, dacă licitaţia organizată pentru desemnarea unui nou executant (al treilea!) nu va avea succes, va fi nevoie de încă o revizuire a proiectului tehnic al Complexului de Nataţie, pentru a se prevedea o altă soluţie în ceea ce priveşte canalizarea şi, evident, se vor adăuga costuri suplimentare.

complex natatie 4Şi ca să fie completă gama de probleme, există dificultăţi şi cu dirigintele de şantier, care a avizat până acum lucrările fără a fi în teren când s-au executat. Potrivit viceprimarului Cosmin Bozieru, inginerul a venit o dată pe săptămână la Târgovişte şi a semnat acte! Asta în condiţiile în care există „lucrări ascunse”, pe care nu avea cum să le verifice din moment ce nu a fost prezent când s-au realizat. Şi, atunci, de unde a avut siguranţa că parametrii din contract au fost respectaţi?

După ce a analizat la rece toate aceste probleme, primarul interimar Cristian Stan a concluzionat că proiectul poate fi totuşi dus la bun sfârşit în condiţii optime. Gândurile edilului se îndreaptă acum la perioada de după darea în folosinţă a Complexului de Turism şi Nataţie de la Târgovişte. Obiectivul va genera cheltuieli de întreţinere colosale, undeva la 100 de miliarde de lei vechi pe an, bani care trebuie să fie suportaţi din bugetul local.

complex natatie 5

4 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Complexul de Nataţie Târgovişte, o investiţie pornită prost de la proiectare!

 1. Vasile

  Asa e cand aveti in cap numai sport, nu trebuia sa faceti investitii care sa aduca plus valoare ?Cheltuiti bani fara a putea mentine in functiune acest obieciv care va costa multi bani dupa darea in folosinta.Prostia si megalomania se plateste baieti. Faceti locuri de munca care sa produca bani nu sa toace bani.Desteptilor care suntet, vai de capul vostru !

   
 2. moshu49

  ce avem noi aici: prostie sau hoţie?
  vai de capul vostru şi de buzunarul nostru!
  zice Tia Şerbănescu despre Primărie: aşa se cheamă în acte în realitate e tractir.
  mai că-mi vine să-i dau dreptate… :(

   
 3. ion olteanu

  Au venit specialistii la primarie si acum sesizeaza greselile celor dinainte.Ei nu cumva au fost in echipa de dinainte?? Faceau toti poze in grup,laudandu-se cu realizarile lor.Au furat impreuna orasul asta pana l-au secatuit si acum arunca mizeria de la unul la altul.Ce oameni,ce caractere! Nu va este frica fratilor de puscarie??? Nici alora din spatele vostru care va dirijeaza ca pe papusi??

   
 4. Eugen

  Sa il termine macar , ca banii oricum s-au furat ))))

   

Adaugă un Comentariu

*