Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 7, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Brezoaele are tot ce-i trebuie unui investitor: drumuri, apă, canalizare

DÂMBOVIŢA: Comuna Brezoaele are tot ce-i trebuie unui investitor: drumuri, apă, canalizare 

inaugurari brezoaele 2

Comuna Brezoaele, judeţul Dâmboviţa, a făcut astăzi, 18 mai 2014, poate cel mai important pas pe drumul dezvoltării, odată cu inaugurarea sistemului de apă-canalizare, care înseamnă 6 kilometri de reţea, staţie de epurare şi staţie de pompare apă. Investiţia a fost realizată printr-un proiect integrat finanţat din fonduri europene nerambursabile, proiect care a mai cuprins şi asfaltarea a 5 kilometri de drumuri comunale şi construirea unui centru de zi pentru copii. Valoarea proiectului a fost de 2,5 milioane de euro.

De asemenea, la Brezoaele, au fost realizaţi, cu fonduri guvernamentale, încă 14 kilometri de reţea de apă şi canalizare, inauguraţi tot astăzi. Primarul Nicolae Tudorache este mulţumit că a reuşit să acceseze fonduri europene şi pentru infrastructura agricolă, astfel că o bună parte a drumurilor de exploatere din câmp au fost asfaltate.

inaugurari brezoaele 3

În ceea ce priveşte centrul de îngrijire pentru copii, unitatea va fi pusă în funcţiune odată cu începerea noului an şcolar, în septembrie 2014, şi va veni în sprijinul a 30 de copii aleşi din cele mai defavorizate familii din comună. Elevi sau preşcolari, aceştia îşi vor efectua aici temele, sub supravegherea unui cadru didactic, şi vor primi, gratuit, o masă caldă în fiecare zi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu le-a explicat oamenilor din Brezoaele că investiţiile inaugurate astăzi s-au finalizat pentru că Guvernul Ponta a instituit un alt mod de lucru, pe care administraţia judeţului l-a aplicat imediat, respectiv alocarea de fonduri pentru închiderea şantierelor deschise cu mai mulţi ani în urmă. În cazul localităţii Brezoaele, şantiere deschise din 2010 şi 2012.

„Acesta este şi motivul pentru care îl vedeţi pe domnul primar (nota redacţiei – Nicolae Tudorache a fost ales sub culorile PDL) alături de mine astăzi. Încercăm să terminăm ceea ce este început. Ne interesează oamenii, nu culorile politice, ca şi criterii de repartiţie a resurselor financiare”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

inaugurari brezoaele 4

Şeful judeţului le-a promis localnicilor că, de săptămâna viitoare, se vor demara lucrări de reparaţie pe drumul judeţean care leagă Brezoaele de comuna Slobozia Moară de o parte şi de judeţul Giurgiu, în cealaltă parte.

Prezent la inaugurare, deputatul Ionuţ Săvoiu – ales în Colegiul Uninominal 7 Titu – a făcut apel către primarul de la Brezoaele să găsească soluţiile potrivite astfel încât să-i încurajeze pe oameni să se racordeze la sistemul centralizat de apă-canal. De asemenea, Ionuţ Săvoiu a punctat că şansele de dezvoltare ale comunei Brezoaele au crescut considerabil. Nu trebuie decât ca administraţia locală să profite de orice oportunitate de a aduce investitori în această zonă atât de apropiată de Bucureşti.

inaugurari brezoaele 1

 

Adaugă un Comentariu

*