Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Mătasaru prinde viaţă! S-au finalizat investiţii de 60 de miliarde de lei

DÂMBOVIŢA: Comuna Mătasaru prinde viaţă! S-au finalizat investiţii de 60 de miliarde de lei 

matasaru 4

Mătăsaru, o comună care a fost trecută la diverse de administraţia PDL-istă în perioada 2008-2012, după cum susţin edilii. De-abia în ultimii doi ani, în localitate, au început să prindă contur proiecte importante pentru bunul mers al comunităţii.

Astăzi, în prezenţa ministrului Educaţiei – Remus Pricopie, a preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu şi a inspectorului şcolar general – Luminiţa Preda, la Mătăsaru a fost inaugurată grădiniţa din satul Creţuleşti. Ce-i drept mai sunt multe de pus la punct. Finisaje, amenajările interioare, mobilier, material didactic, dar, una peste alta, părinţii şi copiii s-au arătat mulţumiţi de această realizare.

Primarul Naie Radu, în discursul său, înainte de a mulţumi Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat, a povestit celor prezenţi patimile prin care a trebuit să treacă pe vremea guvernării portocalii. Investiţia a pornit cu speranţe în anul 2008, dar, fiindcă edilul nu era pe plac conducerii PDL, nu a mai primit niciun ban pentru continuarea lucrărilor. Şi, uite aşa, şantierul a stat închis o grămadă de ani.

matasaru 3Pentru materializarea acestui proiect educaţional s-au investit peste 700.000 de mii de lei. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, înconjurat de copii, a vorbit cu patos despre învăţământul românesc, despre ceea ce trebuie făcut pentru a avea o şcoală de calitate în România. Învăţământul nu poate fi performant dacă nu există profesori, învăţători, dotare corespunzătoare, seriozitate, implicare.

Adrian Ţuţuianu a scanat rapid împrejurimile şi şi-a adus aminte ce se afla pe locul unde acum s-a ridicat o instituţie model.

„Aici, undeva mai în spate, era sediul vechi al Primăriei. Cred că era cel mai insalubru sediu de primărie din judeţul Dâmboviţa. Am venit atunci şi l-am rugat pe domnul primar să găsim o soluţie, să ne mutăm. Şi, de atunci, am încercat să aduc localitatea Mătăsaru pe drumul cel bun. Ne-am mutat în primărie nouă, finalizăm grădiniţa, pe bani de la Guvernul Victor Ponta, microbuz nou la şcoală. Tot astăzi vom inaugura lucrările de extindere a reţelei de apă”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

După tăierea panglicii inaugurale invitaţii au făcut un tur prin grădiniţă. Adrian Ţuţuianu nu a pierdut prilejul de a-i trasa primarului, urgent, o listă cu ce trebuie rapid pus la punct. De asemenea, i-a promis edilului de la Mătăsaru că, în câteva zile, vine să vadă dacă s-a achitat de sarcini.

matasaru 6

De la grădiniţă am ajuns la staţia de alimentare cu apă, aflată la marginea satului Mătăsaru, pe un islaz, aproape de locul unde, odată, exista şi funcţiona, unul dintre cele mai mari combinate de creştere a porcilor din sudul ţării. Lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a satelor componente Poroinica, Teţcoiu, Puţu cu Salcia, Mătăsaru, Odaia Turcului şi Creţuleşti au avut o valoare de 5,3 milioane de lei. Ca şi la grădiniţă, şantierul a fost închis ani buni din lipsă de finanţare. Acum pare că viaţa intră în normal.

matasaru 2 matasaru 1 matasaru 5

Adaugă un Comentariu

*