Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Poiana va avea reţea de canalizare până la sfârşitul acestui an

DÂMBOVIŢA: Comuna Poiana va avea reţea de canalizare până la sfârşitul acestui an 

canalizare-poiana

Lucrările sunt pe ultima sută de metri, spune primarul Marian Şerban. După recepţie, oamenii vor putea trece la racordări. Investiţia a demarat în 2015 şi se ridică la 5,9 milioane de lei (59 miliarde lei vechi), sumă alocată de Administraţia Fondului de Mediu. Reţeaua măsoară 18,7 kilometri.

Sub conducerea primarului Marian Şerban, căruia cetăţenii i-au încredinţat anul acesta cel de-al patrulea mandat de edil, administraţia de la Poiana a realizat proiecte importante pentru comunitatea locală, precum:
– Sistem de apă potabilă
– 30 km de drumuri asfaltate (18 km de străzi laterale şi 12 km drumuri de exploatare în câmp)
– Sediu de Primărie
– Modernizare şi dotare cămin cultural
– Înfiinţare Centru de zi pentru copii, de tip after-school
– Modernizare şi dotare şcoli şi grădiniţe
– Construire sală de sport
– Staţie de epurare
– Înfiinţare parc comunal

marian-serban-poianaProgramul investiţional va continua şi în următorii ani. Primarul Marian Şerban are deja pregătite mai multe documentaţii pe care urmează să le depună în vederea obţinerii finanţării imediat ce se vor deschide măsurile europene. Proiectele vizează instituţiile de învăţământ şi continuarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor.

Spre bucuria localnicilor, anul acesta a demarat la Poiana şi cadastrarea gratuită a terenurilor agricole, cu fonduri alocate de Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Spune edilul că, până la sfârşitul anului 2017, vor avea carte funciară toate cele 2.400 de hectare de teren agricol existente la Poiana.

Adaugă un Comentariu

*