Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Poiana va fi cadastrată integral în 2017, fără costuri pentru cetăţeni

DÂMBOVIŢA: Comuna Poiana va fi cadastrată integral în 2017, fără costuri pentru cetăţeni 

marian serban - primar poiana 2

Administraţia publică a comunei Poiana, din judeţul Dâmboviţa, a semnat cu Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară contractul de finanţare în vederea realizării cadastrului general al comunei, operaţiune care va fi realizată în 2017, fără costuri pentru cetăţeni. Înregistrarea în sistemul de cadastru şi carte funciară include toate terenurile şi clădirile, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, fără ca acestea să fie nevoite să ceară autorităţilor efectuarea cadastrului.

Potrivit legii, deţinătorii de imobile sunt obligaţi:
– să permită accesul specialiştilor să execute măsurătorile;
– să prezinte actele juridice referitoare la imobile;
– să identifice limitele imobilelor împreună cu echipele care realizează lucrările de specialitate;
– să verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

În situaţia în care cetăţenii nu pot sau nu vor să coopereze cu autorităţile, identificarea limitelor imobilelor se face în lipsa acestora. În funcţie de mărimea localităţii, lucrările de înregistrare a imobilelor în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară pot să dureze până la 18 luni.

Lucrările de cadastrare au început spre finele anului 2015, în 63 de localităţi din România, şi se estimează că, până la 31 decembrie 2016, se vor definitiva în 34 de localităţi din 14 judeţe. În fiecare an, se adaugă alte unităţi administrativ-teritoriale, în funcţie de semnarea contractelor de finanţare cu ANCPI.

Locuitorii din Poiana sunt extrem de mulţumiţi de faptul că primarul lor a reuşit să acceseze rapid Programul Naţional de Cadastrare, dovedind încă o dată că omul sfinţeşte locul. Oamenii ne-au spus, cu mândrie, că din acest motiv, în iunie 2016, i-au încredinţat, cu peste 90% din voturi, cel de-al patrulea mandat consecutiv. Practic, Marian Şerban a schimbat destinul localităţii!

drumuri agricole poianaInfrastructura rutieră a fost reabilitată, fiind asfaltate chiar şi multe dintre drumurile agricole. Şcolile arată acum exact ca cele din Europa Ocidentală. De asemenea, există la Poiana sală de sport multifuncţională şi un centru de zi after school unde copiii primesc gratuit o masă caldă în fiecare zi şi îşi efectuează temele sub supravegherea cadrelor didactice. A fost modernizat şi dotat corespunzător căminul cultural din satul de centru. La capitolul utilităţi, edilul s-a zbătut şi a reuşit să construiască staţie de epurare, reţea de canalizare şi sistem de alimentare cu apă potabilă.

„Mi-am dorit să schimb faţa localităţii, să ridic nivelul de trai al concetăţenilor mei şi cred că mi-am făcut datoria. Evident, într-o comunitate, întotdeauna este ceva nou de făcut, iar eu caut alte şi alte oportunităţi pentru a transforma Poiana într-o comună frumoasă şi prosperă. Vreau să extindem reţelele de apă şi canalizare şi să introducem gaze naturale. Vreau să construisc încă un centru de zi after school. Vreau să nu mai avem nicio străduţă neasfaltată. Vreau, de asemenea, să continui modernizarea drumurilor agricole. Vreau să realizăm alei pietonale. Şi sunt doar câteva dintre proiectele pentru materializarea cărora mă voi mobiliza în acest mandat de primar”, ne-a declarat Marian Şerban.

sala de sport poiana

Adaugă un Comentariu

*