Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Raciu ştie să ia banii Europei! Astăzi, a bifat ca realizat încă un obiectiv

DÂMBOVIŢA: Comuna Raciu ştie să ia banii Europei! Astăzi, a bifat ca realizat încă un obiectiv 

raciu 3

Înfiinţată în anul 2004, comuna Raciu a cunoscut cel mai alert ritm de dezvoltare, constituind în momentul de faţă un exemplu de administraţie eficientă pentru foarte multe localităţi din România, nu doar din judeţul Dâmboviţa.

La momentul desprinderii de Lucieni, locuitorii din Raciu nu se puteau lăuda decât cu… drumuri desfundate şi poduri rupte. Acum, au reţele de apă şi canalizare, au staţie de epurare, au asfalt pe uliţe, au şcoli europene şi un primar care ştie când şi la ce uşi trebuie să bată pentru binele concetăţenilor săi.

Astăzi, la Raciu s-a inaugurat şi un centru after school, cu 65 de locuri. Obiectivul face parte integrantă dintr-un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, implementat, după cum a mărturisit primarul Vasile Grădinaru, în ultimii 5 ani şi care a mai cuprins lucrări de modernizare a drumurilor de interes local, reţea de canalizare, staţie de epurare şi dotare cămin cultural.

„Acest proiect pe Măsura 322 a însemnat o muncă asiduă, cu nopţi nedormite. Am zis să lucrăm cu atenţie, fiindcă ştiam ce au păţit alte comune. Cu credinţă, cu suflet bun şi o minte sănătoasă, am reuşit să ducem proiectul la bun sfârşit”, a declarat primarul Vasile Grădinaru.

Edilul de la Raciu a dovedit astăzi încă o dată că este… insistent, aşa că nu a pierdut ocazia să solicite sprijin în vederea materializării altor proiecte pentru dezvoltarea comunităţii locale preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintelui Ioan marinescu, senatorului Leonardo Badea, deputatului Ionuţ Săvoiu, dar şi europarlamentarei Viorica Dăncilă, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, şi, evident, directorului Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda – fiu al satului. Odată promisiunile fiind obţinute, comuna Raciu va continua să-şi schimbe înfăţişarea şi în următorii ani.

„Discutăm astăzi de drumuri, de apă, canal, staţie de epurare. Înseamnă peste 100 de miliarde de lei, bani care au venit în această localitate, bani pe care nu am fi putut să-i strângem niciodată din taxele şi impozitele de la cetăţeni. Aşadar, fără banii europeni am fi rămas în urmă. Pentru viitor, îl voi sprijini în continuare pe domnul primar”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Anul acesta, se are în vedere demararea a două proiecte noi: asfaltarea drumurilor spre Lucieni şi Perşinari şi construirea unui sediu de primărie. De asemenea, va fi finalizată investiţia începută la Căminul Cultural.

raciu 1

Despre importanţa accesării fondurilor europene le-a vorbit sătenilor şi europarlamentarul Viorica Dăncilă, care nu a pierdut ocazia să-i felicite pe oameni că au ales în fruntea comunităţii locale un om destoinic, un om care a înţeles cum se pot dezvolta comunele din România.

Atât Adrian Ţuţuianu, cât şi Viorica Dăncilă şi Claudia Gilia, al doilea candidat pentru Parlamentul European prezent astăzi la Raciu, le-au explicat apoi localnicilor de ce este important să iasă la vot pe 25 mai, după care au evidenţiat motivele pentru care echipa PSD-UNPR-PC este mai bună decât celelalte.

„Fondurile europene sunt singura soluţie pentru România, dar pentru a avea fonduri europene trebuie să avem la Bruxelles o echipă care să lupte pentru aceste fonduri, o echipă care să fie mândră că este din România şi niciodată să nu plece capul în faţa celorlalte state membre, o echipă care să vadă interesul cetăţenilor mai presus decât interesul în faţa unor partide sau a unui om care ţine cu dinţii de scaunul de la Cotroceni”, a precizat Viorica Dăncilă.

Prin vocea primarului Vasile Grădinaru, locuitorii din Raciu au promis echipei PSD-UNPR-PC 70% din voturile lor.

raciu 2

Adaugă un Comentariu

*