Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Ulieşti, campioană la… nedepunerea proiectelor PNDL II!

DÂMBOVIŢA: Comuna Ulieşti, campioană la… nedepunerea proiectelor PNDL II! 

CJD 1

Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 (PNDL II) opt obiective de investiţii în comuna Ulieşti din judeţul Dâmboviţa, spre invidia altor unităţi administrativ-teritoriale care au fost listate doar cu unu-două proiecte.

Din iulie până în prezent însă, Primăria Ulieşti nu a reuşit să se achite de obligaţia de a depune documentaţiile necesare necesare semnării contractelor de finanţare, deşi termenul expiră în data de 31 octombrie. Într-un cuvânt, pierde banii! Şi este vorba despre 12.238.766,95 lei (peste 120 de miliarde lei vechi).

CITEŞTE ŞI: Primăriile din Dâmboviţa riscă să piardă finanţarea pentru 40 de proiecte aprobate prin PNDL II

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, i-a informat astăzi şi pe consilierii judeţeni cu privire la situaţia de la Ulieşti şi alte câteva comune, în speranţa că vor discuta aceste probleme în şedinţele politice şi vor găsi soluţii să-i impulsioneze pe edili.

„Termenul curge peste noi. Rugămintea mea este să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca respectivele administraţii pentru a depune aceste proiecte”, a spus Alexandru Oprea.

Şeful judeţului a atras atenţia că nicio scuză nu are susţinere, din moment ce sunt administraţii locale, şi a dat ca exemplu Primăria Voineşti, care nu doar că au depus rapid documentaţiile complete şi au semnat contractele de finanţare, dar au şi decontat deja o parte din bani!

Iată care sunt cele opt proiecte aprobate comunei Ulieşti prin PNDL II şi pentru care nu s-au depus documentaţiile spre a fi semnate contractele de finanţare:
– Extindere, reabilitare și modernizare grădinița Croitori, 287.645,81 lei
– Extindere, reabilitare și modernizare grădiniță Jugureni, 325.281,72 lei
– Extindere, reabilitare și modernizare școala generală Hanu lui Pală, 376.359,01 lei
– Extindere, reabilitare și modernizare grădiniță Mănăstioara, 580.668,19 lei
– Extindere, reabilitare și modernizare grădiniță Uliești, 724.203,36 lei
– Înfiinţare creşă în comuna Ulieşti, 972.403,95 lei
– Extindere, reabilitare și modernizare dispensar Uliești, 349.476,22 lei
– Asfaltare drumuri de interes local, 8.622.728,69 lei.

Adaugă un Comentariu

*