Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Valea Mare se dezvoltă frumos, accesând fonduri nerambursabile!

DÂMBOVIŢA: Comuna Valea Mare se dezvoltă frumos, accesând fonduri nerambursabile! 

costel miu

Comuna Valea Mare poate fi considerată, din punct de vedere socio-economic, una dintre cele mai dezvoltate din judeţul Dâmboviţa şi, cu toate acestea, primarul localităţii, Constantin Miu, este într-o permanentă luptă pentru elaborarea de noi proiecte şi obţinerea de fonduri nerambursabile pentru sporirea zestrei edilitare, pentru asigurarea unor condiţii de trai civilizate consătenilor săi.

Spre exemplu, în momentul de faţă, se află în procedură de licitaţie un proiect depus la AFIR privind extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 7,3 km. Valoarea investiţiei este de 1 milion de euro.

„Am realizat, cu fonduri de la bugetul local, racorduri noi până la limita proprietăţii la reţeaua de canalizare existentă. Am amenajat 168 de cămine auxiliare, astfel încât, în viitorul apropiat, să putem pune în funcţiune această reţea”, a precizat Constantin Miu.

Mai vrea edilul să construiască la Valea Mare un bazin de înot. Documentaţia a fost depusă la Grupul de Acţiune Locală „Arcul Târgoviştei”. Proiectul, cu o valoare de 150.000 de euro, a fost declarat eligibil.

De asemenea, Centrul de zi pentru copii are nevoie de dotare, drept pentru care, tot prin GAL Arcul Târgoviştei, a fost înaintat un proiect în acest sens, evaluat la 40.000 de euro. Primarul Miu se gândeşte şi la soarta bătrânilor neajutoraţi, astfel că, prin Programul Operaţional Regional, a depus un proiect pentru înfiinţarea unui centru pentru persoane vârstnice. Investiţa se ridică la 500.000 de euro.

„Pe ordonanţa 28, avem un proiect privind realizarea unui pod peste pârâul Potop. Valoarea acestei investiţii absolut necesare pentru comunitatea noastră se ridică la 800.000 de euro. Avem în plan să construim şi o primărie nouă. Actualul sediu este vechi şi nu mai face faţă cerinţelor unei administraţii moderne, în ton cu normele europene”, a mai spus primarul comunei Valea Mare.

Totodată, în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se lucrează la amenajarea centrului civic al localităţii. Pentru aceste lucrări, s-au alocat circa 600.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*