Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Voineşti va avea cele mai mici preţuri din judeţ la apă şi canal!

DÂMBOVIŢA: Comuna Voineşti va avea cele mai mici preţuri din judeţ la apă şi canal! 

Dănuţ Gabriel Sandu - primar comuna Voineşti

Voineştenii se pot considera norocoşi! Datorită forţei de a negocia şi de a le reprezenta corect interesele a primarului Dănuţ Gabriel Sandu, locuitorii comunei vor beneficia de cele mai mici preţuri la serviciile de apă potabilă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa.

Edilul nu a vrut să rămână în Asociaţia Intercomunitară ADI Apă, respectiv să accepte furnizorul Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, preferând să iasă din acest conglomerat şi să marşeze pe ideea cedării reţelei locale de apă şi canalizară altui operator, care să practice preţuri mult mai mici şi astfel bugetul cetăţenilor să nu fie împovărat.

Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa va mai furniza serviciile de apă şi canalizare în Voineşti până în ultima zi a acestei luni. Unitatea urmează să se desfiinţeze în scurt timp.

CITEŞTE ŞI: Primarii au pus cruce Serviciului Public Judeţean de Apă şi Canalizare Dâmboviţa!

„Într-o şedinţă extraordinară a Consiliu Local Voineşti, unde a fost dezbătută tocmai această problemă deosebit de importantă, s-a luat hotărârea, cu unanimitate de voturi, să nu procedăm la delegarea de gestiune către Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. Am găsit un operator avizat, care se va ocupa de reţeaua de apă şi canalizare a comunei Voineşti.

O să realizăm o încredinţare directă, pentru o perioadă de maximum 6 luni, urmând ca ulterior să efectuăm procedura de achiziţie publică conform Legii 98. Sunt bucuros pentru faptul că demersurile noastre, nu tocmai uşoare şi uneori destul de tensionate, au dus la rezolvarea unei probleme importante.

Astfel, de la 1 februarie 2018, locuitorii Voineştiului vor plăti apa potabilă cu trei lei, inclusiv TVA, iar serviciul de canalizare cu doi lei, inclusiv TVA”, a precizat Daniel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti.

Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare ar fi putut scăpa de dizolvare dacă, în jurul acestei unităţi, ar fi existat o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Dar, cum acest lucru nu s-a putut realiza, unitatea îşi trăieşte ultimele zile.

Adaugă un Comentariu

*