Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Concert simfonic în aer liber la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

DÂMBOVIŢA: Concert simfonic în aer liber la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi 

concert simfonic potlogi

Asociaţia DAR DEVELOPMENT continuă suita de manifestări sub egida „Moştenirea culturală a epocii brâncoveneşti”, printr-un nou concert în aer liber organizat, sâmbătă – 12 august, de la ora 18:30, la Palatul de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa. Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, având-o ca solistă pe talentata soprană Ana Cebotari, va interpreta lucrări românești, iar în final Ansamblul Dionisos va încânta publicul cu dansuri grecești.

Programul cuprinde lucrări românești de secol XIX, majoritatea aparținând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul orașelor. Accesul publicului se va face începând cu ora 18:00, oră până la care în palat are loc o conferință științifică. Biletul de Intrare are valoarea de 10 lei și include concertul și vizitarea Ansamblului Brâncovenesc.

„Evenimentele desfășurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgoviște la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluență comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spațiul levantin spre cel apusean.

Conferința științifică Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor:Arhivele Naționale ale României, Facultatea de Istorie a Universității București, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, va aduce la Potlogi specialiști ai acestor prestigioase instituții din București, Târgoviște, Cluj Napoca și Alba–Iulia.

Pe lângă finanțator, realizarea manifestării este susținută desocietatea comercială Alexandrion, care, prin fundația cu același nume, realizează anual Gala Premiilor Brâncoveanu, dar și de Primăria Comunei Potlogi, cărora le mulțumim și pe această cale”, spune Alexandra Brutaru – reprezentanta Asociaţiei DAR DEVELOPMENT.

Adaugă un Comentariu

*