Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Concursul „Mesajul meu antidrog” este promovat de câştigătorii ediţiei de anul trecut

DÂMBOVIŢA: Concursul „Mesajul meu antidrog” este promovat de câştigătorii ediţiei de anul trecut 

mesaj antidrog adrian musat

Astăzi, a fost lansată la Târgovişte cea de-a XII-a ediţie a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”, proiect care a contribuit, de-a lungul anilor, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul elevilor. Etapa judeţeană se va desfăşura până pe 15 mai 2015, când vor fi premiate lucrările câştigătoare, pe fiecare secţiune în parte: eseu literar, film de scurt metraj, spot antidrog, arte vizuale.

Potrivit subcomisarului de poliţie Nicoleta Bobe – coordonator Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antodrog Dâmboviţa, criteriile de evaluare a lucrărilor vor urmări încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

După perioada de promovare a concursului (13 februarie – 13 martie), elevii vor avea la dispoziţie mai mult de o lună pentru elaborarea lucrărilor (13 martie – 24 aprilie) şi două săptămâni pentru înscrierea în concurs (27 aprilie – 8 mai).

„O viaţă în 10 minute”, un mesaj direct la ţintă!

Implementarea proiectului este posibilă cu implicarea partenerilor tradiţionali ai Centrului Antidrog Dâmboviţa: Inspectoratul Şcolar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa şi Palatul Copiilor Târgovişte. Reprezentanţii acestor instituţii au punctat astăzi, rând pe rând, importanţa concursului, mai ales din prisma faptului că stârneşte interes printre copii şi tineri şi, nu-i aşa, ce poate fi mai de impact decât un mesaj scris chiar de ei. Prin urmare, câştigătorii la nivel judeţean ai ediţiei de anul trecut au vorbit despre droguri, despre schimbările pe care acestea le produc asupra fiecăruia dintre noi, dar mai ales asupra tinerilor.

musat adrian - florentina vasile

Florentina Vasile şi Adrian Muşat, elevi ai Colegiului Economic Ion Ghica Târgovişte, au realizat un scurt metraj de-a dreptul revoluţionar, cucerind în 2014 nu doar juriul din Dâmboviţa. Filmul „O viaţă în 10 minute” s-a clasat pe locul II la faza naţională a concursului „Mesajul meu antidrog”.

„Ne-am dorit să le atragem atenţia în special tinerilor care sunt intraţi deja în anturaje greşite şi să le transmitem mesajul că este mai bine să facă ceva constructiv în viaţa lor”, a mărturisit Florentina.

Completarea a venit, imediat, din partea colegului de echipă, Adrian Muşat.

„Am vrut să-i ajutăm pe tineri să tragă singuri concluzia că o viaţă normală şi sănătoasă se construieşte fără anturaj greşit şi fără consum de etnobotanice şi tutun”.

În cadrul ediţiei de anul trecut, judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat cu cinste în etapa naţională a concursului şi de eleva Luana Matache, de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte, al cărei mesaj antidrog a ocupat locul II la Secţiunea „Pictură”.

Pentru anul în curs, organizatorii concursului „Mesajul meu antidrog” la nivel judeţean şi-au propus să implice mai mulţi elevi în acest proiect. Tocmai de aceea, fac apel către părinţi să-şi îndemne copiii să participe în astfel de activităţi care îi vor ajuta să se dezvolte armonios şi să stea departe de tentaţii.

mesaj antidrog mesaj antidrog 1

Adaugă un Comentariu

*