Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Condamnări pe bandă rulantă! Încă un dosar pe numele fostului primar de Tărtăşeşti, deja încarcerat

DÂMBOVIŢA: Condamnări pe bandă rulantă! Încă un dosar pe numele fostului primar de Tărtăşeşti, deja încarcerat 

primar-tartasesti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările într-un dosar de abuz în serviciu privindu-l pe fostul primar al comunei Tărtăşeşti, Ionel Cristian Costache, dar şi pe contabilul instituţiei. Aceştia sunt acuzaţi că, pe parcursul anului 2010, au plătit valoarea unor lucrări, cu încălcarea indatoririlor publice. Sursele noastre spun că practic s-au plătit lucrări neexecutate.

Prejudiciul creat unităţii administrativ-teritoriale depăşeşte 500.000 lei. Prin urmare, joi – 19 iunie, s-a instituit sechestru asigurator, în valoare de 1.000.000 de lei, pe bunurile imobile ale celor doi, în vederea recuperării prejudiciului.

Fostul primar Costache se află în momentul de faţă în Penitenciarul Găeşti, unde execută o pedeapsă privativă de libertate, fiind condamnat pentru conflict de interese, după ce s-a dovedit că, între anii 2009 – 2012, a încheiat, în calitate de primar, 18 contracte de achiziţii cu o firmă a fratelui său, creându-i acestuia din urmă un folos material în valoare de peste 900.000 de lei.

Înainte de condamnarea pentru conflict de interese, Ionel Cristian Costache a primit patru ani de închisoare pentru luare de mită, organizându-i-se chiar flagratul. Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, acesta a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză – fiul fostului deputat PSD Ion Dumitru) suma de 100.000 de lei pentru a considera executată o lucrare de modernizare şi extindere a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti. Au mai reţinut procurorii anticorupţie că, deşi lucrarea nu începuse, Primăria Tărtăşeşti achitase un avans de 300.000 de lei, iar inculpatul Ionel Costache i-a comunicat denunţătoruli că nici nu este nesecar să excecute lucrarea, ci doar să facă mici reparaţii.

Adaugă un Comentariu

*