Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Conducerea Consiliului Judeţean le bate obrazul primarilor. Au primit sume mai mari!

DÂMBOVIŢA: Conducerea Consiliului Judeţean le bate obrazul primarilor. Au primit sume mai mari! 

consiliul judetean 1

În şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa de săptămâna aceasta (7 martie), aleşii au repartizat către primării, pentru echilibrarea bugetelor locale, sumele provenind din TVA şi impozit pe venit. Au urmat reacţii de nemulţumire din partea unor edili, care au apreciat că localităţile pe care le conduc au fost văduvite de fonduri, ceea ce înseamnă că nu pot dezvolta suficiente proiecte pentru binele oamenilor. Imediat, conducerea Consiliului Judeţean le-a bătut obrazul, amintindu-le că au existat sesiuni de consultare cu toţi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, special pentru a se realiza o repartizare raţională a sumelor.

CITEŞTE ŞI: Primar PSD, după repartizarea sumelor din TVA: „M-am simţit transferat fără acordul meu”!

Şefii CJD nu înţeleg de unde atâta nemulţumire din moment ce, printr-o simplă analiză comparativă, se poate observa că fiecare localitate din Dâmboviţa a primit sume mai mari decât anul trecut. Excepţie face doar oraşul Găeşti. Prin urmare, primarilor li se cere public, printr-un comunicat remis cătree mass-media, să dea dovadă de responsabilitate înainte de a lansa în spaţiul public aprecieri eronate sau fără fundament în legătură cu această repartizare.

„S-a ținut cont de necesitatea închiderii unor proiecte pe care le au anumite unități administrativ-teritoriale (UAT Fieni și UAT Pucioasa). În speță, municipiile și orașele au primit alocări substanțiale, care țin de nevoia stringentă de realizare a unor obiective aflate în derulare și care vizează nu numai dezvoltarea UAT-ului în sine, ci a întregii zone din care localitatea în cauză face parte. Repartizarea a ținut cont și de sumele alocate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa, astfel încât suma alocată de la Consiliul Județean Dâmbovița să permită echilibrarea bugetului.

Ne exprimăm regretul pentru faptul că, din păcate, unii reprezentanți ai UAT-urilor nu pot încă face diferența între o sumă prognozată în vederea alocării și o sumă alocată efectiv, alegând, din motive subiective, să denatureze procesul de echilibrare a bugetului în favoarea unor aprecieri și judecăți de valoare nefondate. Adăugăm că, inițial, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa a repartizat Consiliului Județean Dâmbovița suma de 41.354 mii lei pentru fundamentarea bugetului, pentru ca, ulterior, suma să fie diminuată la valoarea de 21.112 mii lei, diferența dintre cele două valori fiind repartizată UAT-urilor de către AJFP. În consecință, instituția noastră a repartizat suma primită în așa fel încât să existe un echilibru între alocările făcute de ea și AJFP.

Considerăm că această repartizare vine în sprijinul tuturor UAT-urilor atât în vederea finalizării unor proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau derulate în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, cât și a elaborării unor PUG-uri menite să sprijine investițiile locale.

Pentru a evita alte discuții legate de repartizarea acestor sume, atașăm tabelul cu alocările financiare pentru fiecare UAT„, se arată în comunicatul transmis de CJ Dâmboviţa.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Conducerea Consiliului Judeţean le bate obrazul primarilor. Au primit sume mai mari!

  1. chingi

    Foarte bine ca le bate cineva obrazul si mai ales consiliul judetean pentru ca primarii alesi au impresia ca ei sunt regi in zona . au primit sume mai mari si acum trebuie sa faca ceva cu ele ! lucruri bune !

     

Adaugă un Comentariu

*