Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Conservatorii au luat „pulsul” judeţului

DÂMBOVIŢA: Conservatorii au luat „pulsul” judeţului 

mereni 1

Astăzi, o delegaţie formată din demnitari ai Partidului Conservator a făcut un tur de forţă în judeţul Dâmboviţa. Iniţiativa reprezintă un preambul al viitoarei campanii electorale pentru alegerile europarlamentare care se vor desfăşura pe 25 mai.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii – Codrin Scutaru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova – Laurenţiu Rebega, unul dintre candidaţii PC pentru Parlamentul European, însoţiţi de deputatul Georgică Dumitru – preşedintele PC Dâmboviţa, au vizitat Căminul de Bătrâni Mereni – comuna Conţeşti.

Unitatea de ocrotire socială este cuprinsă într-un amplu program de reabilitare şi modernizare. Investiţia, de aproape patru milioane de lei, va fi definitivată în vara acestui an.

Politicienii au trecut, împreună cu primarul Marian Alexandru, şi pe la bătrânii cazaţi provizoriu într-o clădire din satul Boteni.

voinesti

De la Conţeşti, liderii PC au demarat în trombă spre Voineşti. În localitatea celor mai cunoscuţi pomicultori din România, au fost întâmpinaţi de primarul Sandu Gabriel Dănuţ şi de numeroşi agricultori, dispuşi să-i asculte pe politicieni, dar şi să-i întrebe despre ce soluţii găsesc problemelor cu care ei se confruntă.

Gheaţa a fost spartă de edilul Sandu Gabriel Dănuţ, care a expus situaţia reconversiei în pomicultură. Acest proiect nu-i mulţumeşte deloc pe fermieri, mai ales că au aflat că vor fi obligaţi să efectueze lucrările agricole în livezi cu firme specializate, după ce se vor organiza licitaţii.

„Sigur, oamenii nu vor fi de acord cu acest lucru. În Voineşti, sunt peste 500 de tractoare, utilaje specifice. Pomicultorii noştri s-au chinuit să-şi cumpere maşinile agricole şi acum să aflăm că trebuie să apelăm la firme”, a declarat Dănuţ Gabriel Sandu.

Mai sunt multe necunoscute şi în ceea ce priveşte consultanţa şi banii care trebuie plătiţi pentru efectuarea acestei activităţi. Există riscul ca oamenii să cheltuiască o grămadă de bani, iar apoi proiectele să fie declarate neeligibile.

Candidatul PC pentru Parlamentul European, Laurenţiu Rebega, a răspuns că ştie toate aceste aspecte şi că, în viitorul apropiat, vor fi rezolvate.

Primarul de la Voineşti a expus în continuare nemulţumirile oamenilor. Una dintre ţinte a reprezentat-o APIA. În opinia edilului, specialiştii APIA nu se deplasează în teren, nu vin între oameni. Normal ar fi fost să existe un Centru APIA în Voineşti, care să deservească toată zona.

„Serviciile subordonate Ministerului Agriculturii trebuie să ţină în permanenţă legătura cu cetăţeanul, să vină în mijlocul oamenilor, să iasă din birouri”, propune Dănuţ Gabriel Sandu.

Adaugă un Comentariu

*