Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consilierii judeţeni se mişcă greu când sunt convocaţi cu noaptea-n cap

DÂMBOVIŢA: Consilierii judeţeni se mişcă greu când sunt convocaţi cu noaptea-n cap 

CJD la biblioteca k

Şedinţele de Consiliu Judeţean convocate înainte de ora 08:00 nu le priesc tuturor aleşilor, astfel că, în această dimineaţă, preşedintele Adrian Ţuţuianu a fost nevoit să amâne proiectul de hotărâre prin care Ministerul Agriculturii ar fi transferat cu titlu gratuit în patrimoniul judeţului o serie de bunuri imobile. Proiectul de hotărâre putea fi discutat dacă ar mai fi venit la şedinţă încă un consilier judeţean, să se poată întruni cvorumul necesar, respectiv 24 de aleşi prezenţi, adică 2/3 din numărul total de consilieri judeţeni. Au lipsit însă 11 aleşi.

S-au votat în schimb celelalte şase proiecte înscrise pe ordinea de zi. Astfel, la cererea Arhiepiscopiei Târgoviştei s-au luat 400.000 lei alocaţi iniţial pentru Mănăstirea Dealu şi s-au transferat pentru finanţarea unor lucrări la Ansamblul Monahal Peştera Ialomiţei din Bucegi.

În cadrul şedinţei, aleşii au fost de acord să aloce 5.000 de lei Clubului Sportiv All Stars Pucioasa, pentru ca echipa de majorete să poată participa la Campionatul Naţional de la Cluj, care se va desfăşura pe 1 iunie. De asemenea, Consiliul Judeţean s-a asociat cu Muzeul Aviatic Pucioasa – Cosmonaut „Dumitru Prunariu” şi va contribui cu 13.000 de lei la amenajarea atelierului din Muzeul Aviatic, pentru organizarea Festivalului naţional „Steluţele Pucioasei”, a concursului Naţional Memorial „Henri Coandă” şi a celor două memoriale Ioan Zeicu şi Dumitru Diaconescu. La semnalul consilierului Teodor Vasiliu, banii se vor aloca numai dacă nu au fost alocate sume şi prin bugetul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, altfel Consiliul Judeţean ar finanţa de două ori aceeaşi activitate.

Întruniţi în şedinţă extraordinară de lucru, aleşii judeţeni au aprobat şi constituirea dreptului de superficie pentru 99 de ani pentru 4.500 mp în Parcul Industrial Priboiu, pentru ca o societate comercială să poată construi o staţie de epurare care să deservească viitoarea fabrică de membrane naturale pentru preparatele din carne. Actuala staţie a Parcului nu ar face faţă, în momentul în care începe procesul de producţie.

De asemenea, în cadrul şedinţei din această dimineaţă, consilierii au modificat două hotărâri mai vechi, prin care s-a aprobat participarea judeţului Dâmboviţa în două proiecte cu fonduri europene nerambursabile: „Egalitate în diversitate” şi „Meşterul turistic – integrarea abilităţilor meşteşugăreşti în turismul local – alternativă viabilă de revitalizare a spaţiului rural”, proiecte care trebuie să fie depuse pentru obţinerea finanţării luni, 19 mai.

Adaugă un Comentariu

*