Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consilierii PNL au convocat şedinţă extraordinară pentru alegerea unui nou vicepreşedinte CJD

DÂMBOVIŢA: Consilierii PNL au convocat şedinţă extraordinară pentru alegerea unui nou vicepreşedinte CJD 

consiliul judetean dambovita

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va întruni marţi – 16 decembrie, de la ora 18:00, într-o şedinţă extraordinară convocată de consilierii PNL şi o parte din cei independenţi, pentru alegerea unui nou vicepreşedinte şi desemnarea unui reprezentant în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – ATOP.

De menţionat că preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu a transmis către forţele politice reprezentate în Consiliu Judeţean o invitaţie pentru negocierea ordinii de zi a şedinţei ordinare convocate pentru 19 decembrie, invitaţie pe care PNL a declinat-o, acuzându-l pe Ţuţuianu că este ipocrit.

CITEŞTE ŞI: „Ziua Independenţei, varianta Consiliul Judeţean!”

„Adrian Ţuţuianu are mari dificultăţi în a accepta faptul că un lider politic are obligaţia să-şi respecte cuvântul dat în cadrul unei negocieri politice, ca semn al normalităţii în societate, motiv pentru care majoritatea creată în jurul Partidului Naţional Liberal Dâmboviţa apreciază că orice invitaţie adresată de domnia sa poartă pecetea ipocriziei politice şi a relei intenţii.

În loc să orchestreze jocuri politice, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, va trebui să-şi asume doi ani şi jumătate de administraţie dezastruoasă, dar şi faptul că, pe parcursul mandatului său, au primat interesele mărunte, de clan, şi nu bunăstarea dâmboviţenilor”, se arată într-un comunicat al PNL Dâmboviţa.

Echipa de conducere de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa trebuie reîntregită după ce Ioan Marinescu a fost învestit, în 13 noiembrie, prefect al judeţului.

În şedinţa ordinară din 28 noiembrie, grupurile politice din Consiliul Judeţean au căzut la învoială să amâne alegere vicepreşedintelui cu o săptămână, timp în care să se poarte negocieri. Se pare că cele mai multe şanse să ocupe fotoliul de vicepreşedinte rămas vacant după plecarea lui Ioan Marinescu le-ar avea independentul Silviu Antoniu – fost PPDD.

CITEŞTE ŞI: „Florin Antoniu a devenit cel mai iubit dintre consilierii judeţeni”

Matematic, nici PSD, nici PNL nu pot forma majoritatea în Consiliul Judeţean fără independenţi, care sunt mai mulţi în barca de dreapta, decât în cea de stânga. Este până la urmă o mişcare tipic românească, dacă luăm în calcul faptul că românii au votat la prezidenţiale cu Klaus Iohannis – candidatul PNL. Prin urmare, trădătorii – fiindcă independenţii din Consiliul Judeţean sunt în realitate trădători de pe la mai multe partide, niciunul neajungând în acest for pe forţe proprii, ci pe lista unei formaţiuni politice – se dau imediat cu puterea. Dacă ar fi câştigat Ponta, erau cu siguranţă interesaţi de politica de stânga…

Adaugă un Comentariu

*