Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consilierii târgovişteni au dat undă verde pentru ajustarea preţului apei, începând cu 1 martie!

DÂMBOVIŢA: Consilierii târgovişteni au dat undă verde pentru ajustarea preţului apei, începând cu 1 martie! 

consiliul local targoviste ian 2

Aleşii târgovişteni, reuniţi astăzi în şedinţă ordinară de lucru, l-au madatat pe reprezentantul municipiului Târgovişte să voteze pentru ajustarea tarifului la serviciile de apă şi canal. Este vorba despre o creştere cu 2,9% reprezentând rata inflaţiei calculată pentru anii 2014 şi 2015. Noile preţuri, respectiv 4,34 lei – apa şi 4,46 lei – canalizarea, se vor aplica de la 1 martie 2015.

Consilierii locali au părut iniţial nemulţumiţi de explicaţiile oferite de conducerea Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, deşi se marşase, strategic, pe reducerile de cheltuieli ce operează de anul acesta la nivelul societăţii: bunuri – 42,5%; stocuri – 2%; materiale consumabile – 6%; obiecte de inventar – 8,2%; servicii cu terţii – 1%; cheltuieli poştale – 7%; servicii bancare – 20%; alte servicii cu terţii – 22%. Ba, chiar s-a umblat şi la bonusurile oferite personalului de Ziua Gospodarului, de 8 martie, de Paşte şi Crăciun! În plus, s-au tăiat şi orele suplimentare. Potrivit directorului Mircea Constantin, toate aceste măsuri s-au luat pentru a nu majora preţul facturilor de apă şi canal cu 8%. Cu alte cuvinte, de dragul cetăţeanului!

consiliul local targoviste ian 3

CITEŞTE ŞI: „Tariful la apă şi canal creşte cu rata inflaţiei pentru 2 ani. Vezi motivaţia CATD!”

Cum spuneam, chiar şi după ce au aflat aceste procente de reducere a cheltuielilor, plus că au fost puşi în temă şi cu privire la clauza din contractul de garantare a finanţării BERD pentru asigurarea cofinanţării de 12 milioane de euro în proiectul privind modernizarea infrastructurii de apă şi canal din judeţ, care obligă Compania la majorarea anuală a tarifului, aleşii târgovişteni păreau hotărâţi să-l mandateze pe reprezentantul în Adunarea Generală a Acţionarilor CATD să voteze împotriva ajustării preţului la apă şi canal.

A fost momentul când s-au pliat ca o mănuşă întrebările cheie ale viceprimarului Cristian Stan (PSD). „Există clauză contractuală care vizează planul de tarifare?”. „Da”. „Cu cât creşte preţul serviciilor de apă şi canal?”. „Cu 2,9% – preţ cu TVA”, a răspuns directorul Mircea Constantin. „Cu cât a crescut preţul la canal în perioada 2009 – 2013?”. „Cu 349%”. „Pe mine m-aţi lămurit!”, a concluzionat Cristian Stan.

Constatând că, prin acest dialog, discuţiile se transferă, uşor-uşor, pe tărâmul politicului, primarul interimar Ciprian Prisăcaru (PNL) a intervenit cu alte întrebări. „Care este ponderea salariilor în acest moment în totalul cheltuielilor Companiei de Apă?”. „49,8%”, a răspuns directorul CATD. „Care a fost ponderea salariilor în perioada 2009 – 2013 în totalul cheltuielilor Companiei de Apă?”. „Aceeaşi proporţie!”. „Această ajustare de preţ rezolvă problemele Companiei de Apă?”. „Le va rezolva, dacă aplicăm şi programul de reducere a costurilor, altfel ar fi trebuit să creştem tariful cu 8%”, a explicat Mircea Constantin.

După tot acest tir de întrebări şi răspunsuri, a urmat decizia aleşilor. Proiectul de hotărâre a fost adoptat la un… vot! Urmează Adunarea Generală a Acţionarilor CATD şi, gata, de la 1 martie 2015, plătim un tarif cu 2,9% mai mare pentru serviciile de apă şi canal.

consiliul local targoviste ian 1

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Consilierii târgovişteni au dat undă verde pentru ajustarea preţului apei, începând cu 1 martie!

  1. LEONIDAS

    din 2012 pana azi s-a dublat…daca continua asa vom plati tot salariul ….rusine !!!

     

Adaugă un Comentariu

*