Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Consilierul municipal Tudorică Răducanu cere să cadă capete la Compania de Apă

DÂMBOVIŢA: Consilierul municipal Tudorică Răducanu cere să cadă capete la Compania de Apă 

tudorica raducanu

La Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa fie lucrează oameni incompetenţi, fie nu-şi dau interesul pentru bunul mers al societăţii, altfel nu se explică de ce, timp de 2 ani, nimeni nu a observat că nu a fost semnat contractul adiţional cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu care s-a încheiat, în 2011, un contract de împrumut, în vederea asigurării cofinanţării proiectului de reabilitare şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ.

Din spusele actualului director general – Mircea Constantin, este vorba doar despre definirea unor termeni care, de altfel, sunt deja utilizaţi în documentele dintre cele două entităţi. Situaţia a ieşit la iveală în momentul în care Compania de Apă a dorit să acceseze o parte din împrumutul contractat, respectiv 35 de milioane de lei din 56 şi nu a putut din lipsă de… act adiţional. Prin urmare, s-a cerut Consiliului Local, care este acţionarul majoritar, să dea împuternicire în vederea încheierii acestui document ce ar fi trebuit să existe din 2013.

„Nesemnarea acestui act adiţional presupune neîchiderea proiectului finanaţt din POS I Mediu până la 31 decembrie 2015, ceea ce duce la aplicarea de penalităţi şi la returnarea cofinanţării nerambursabile obţinută de la Uniunea Europeană şi neparticiparea la POS II Mediu, 2014 – 2020″, a explicat Mircea Constantin.

Argumentul a fost suficient pentru ca aleşii târgoivşteni să-şi dea acordul pentru încheierea actului adiţional, chiar dacă unii dintre ei şi-au exprimat teama că nu ar fi vorba doar despre o „simplă definire de termeni”. S-a abţinut de la vot Tudorică Răducanu, care i-a cerut directorului Mircea Constantin să ia măsuri faţă de cei care aveau obligaţia să semneze actul adiţional în 2013 şi nu au făcut acest lucru, adică faţă de fostul director Dorin Staicu şi faţă de managerul financiar.

„Nu se mai poate aşa! Eu m-am săturat să ridic mâna pentru Compania de Apă. Ce măsuri luaţi faţă de cei care m-au semnat? Daţi-i afară!”, şi-a spus punctul de vedere Tudorică Răducanu, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Târgovişte de luni – 18 mai 2015.

Adaugă un Comentariu

*