Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consilierul Tudor Dorobanţu de la Corbii Mari nu-şi justifică averea!

DÂMBOVIŢA: Consilierul Tudor Dorobanţu de la Corbii Mari nu-şi justifică averea! 

agentia-de-integritate k

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 2.671.664,95 Lei (aprox. 636.110 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către TUDOR DOROBANȚU, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Corbii Mari, județul Dâmbovița, în perioada exercitării primului mandat (2008 – 2012).

TUDOR DOROBANȚU deține, începând cu data de 09 ianuarie 2006, funcția de secretar general al Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe AGROSTAR – București, iar începând cu mandatul 2008 -2012 deține și funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Corbii Mari, județul Dâmbovița.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploiești în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către TUDOR DOROBANȚU în perioada exercitării funcţiei publice, împreună cu familia.

Întrucât TUDOR DOROBANȚU nu a menționat în declarațiile de avere înregistrate la FNSAATDSC AGROSTAR și în declarația de avere depusă la Primăria comunei Corbii Mari împrumuturile contractate în anul 2011 de la diverse persoane fizice, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Noul Cod Penal al României, conform căruia „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Având în vedere aspectele menționate mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Noul Cod Penal al României.

TUDOR DOROBANȚU a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Adaugă un Comentariu

*