Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a alocat 400 de milioane de lei vechi pentru sărbătoarea romilor

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a alocat 400 de milioane de lei vechi pentru sărbătoarea romilor 

consiliul judetean fara PNL

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, convocată ca urmare a faptului că, joi – 26 martie, două dintre proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi au picat la vot, a început în această dimineaţă cu o întârziere de 35 de minute, întrucât trei aleşi PSD fie au uitat, fie nu s-au încadrat în timp, iar cei de la PNL nu au răspuns convocatorului. Prin urmare, întâlnirea programată pentru ora 07:45 a debutat la 08:20.

Contrar obiceiului instituit în trecut, de această dată s-a aşteptat, cu calm şi într-o atmosferă presărată cu glume, până când s-a întrunit cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţei. De altfel, era musai necesar să fie adoptat proiectul privind asocierea cu Asociaţia Romanes, în vederea organitării „Zilei internaţionale a romilor de pretutindeni”. Şi a trecut! Consiliul Judeţean Dâmboviţa va contribui cu 40.000 de lei pentru a se ţine duminică această sărbătoare a minorităţii rome.

„Există un protocol de colaborare pentru 5 ani cu Asociaţia Romanes, de pe vremea lui Florin Popescu. Alocarea pe care am aprobat-o este aprobată şi prin proeictul de hotărâre privind bugetul Consiliului Judeţean pentru anul 2015, şi prin programul minimal de acţiuni culturale pentru anul 2015. Aceşti bani sunt destinaţi exclusiv pentru promovarea unor tradiţii şi obiceiuri ale etniei rome, nu pentru altceva. Asociaţia va prezenta decont, documente legale şi va justifica suma. Este o alocare minimă, prin comparaţie cu cele de acum 3-4 ani. Mi se pare corect să sprijinim proiectele tuturor minorităţilor”, a explicat Adrian Ţuţuianu, ca reacţie la relatările din presă după şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi – 26 martie.

Şi dacă tot s-a făcut referire la celelalte minorităţi, îi aşteptăm şi pe responsabilii din Asociaţia Romanes să facă public programul de acţiuni gândit pentru ziua de duminică, aşa cum au făcut, spre exemplu, bulgarii atunci când au organizat „Paştele cailor”.

Cât îi priveşte pe aleşii de la PNL, le înţelegem şi chiar le apreciem opinia că suma alocată pentru sărbătoarea romilor este prea mare, dar nu putem să nu ne întrebăm de ce au votat-o prin proiectul de buget aferent anului 2015. Ce s-a schimbat în nici două luni? În plus, trebuie să remarcăm că, în trecut, atunci când Vasile Moise (Deju) vota alături de PNL, suma alocată din buget pentru această manifestare cu tentă manelistă era votată fără comentarii. La fel, aleşii PSD se cam opuneau în trecut, probabil fiindcă Deju era în altă tabără politică… Cu alte cuvinte, nu de dragul etniei rome se dau aceşti bani, ci mai degrabă pentru a-şi asigura unii sau alţii o majoritate în Consiliul Judeţean, cu votul reprezentantului acestei minorităţi.

Proiectul privind închirirea unui teren în suprafaţă de 25 mp situat în incinta Spitalului Judeţean nu a fost adoptat, deşi a fost votat în unanimitate de cei prezenţi. Doar că era nevoie de o participare mai consistentă!

Ordinea de zi a cuprins şi două puncte din domeniul infrastructură rutieră, proiecte care au fost adoptate: emitere acord de principiu pentru asocierea cu Consiliul Local Vişineşti pentru realizare îmbrăcăminte asfaltică uşoară pe DJ 710B – 4,3 km şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Covor asfaltic DC 57″ în comuna Gura Şuţii.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a alocat 400 de milioane de lei vechi pentru sărbătoarea romilor

  1. marin

    Romanii sunt primii la paranghelii, nu mai bine de banii acestia ajutau familiile rome in procesul educational si integrare sociala.
    Investitia trebuie facuta in oamneni-scoala- carti ,caiete, meserii si astfel o generatie poate fi salvata.
    Mariti taxele si impozitele locale ca sa va desfatati in petreceri- cu siguranta nu aveti acceptul comunitatii.

     

Adaugă un Comentariu

*