Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a pierdut terenul primit de la Guvern pentru pârtii de ski în Bucegi

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean a pierdut terenul primit de la Guvern pentru pârtii de ski în Bucegi 

consiliul judetean dambovita

Este deja certitudine că mai mari judeţului Dâmboviţa nu au reuşit să facă nimic în cei 27 de ani scurşi de la revoluţie pentru dezvoltarea turismului montan! Tot ceea ce s-a discutat în aceşti ani, prin simpozioane şi diferite întâlniri, ba chiar şi masterplanurile de interes elaborate pe bani grei s-au dovedit a fi apă de ploaie.

Confirmarea oficială a neputinţei a venit astăzi, când Consiliul Judeţean Dâmboviţa a hotărât să returneze Agenţiei Domeniului Statului cele 230 ha de teren din zona montană, pe care le-a primit prin transfer de la stat în anul 2010. Pe suprafeţele respective, trebuia să se pună bazele unor pârtii de ski, adică infrastructura de bază a ceea ce ar fi trebuit să fie viitoarea staţiune montană Padina-Peştera din Munţii Bucegi.

Guvernul de atunci, binevoitor, a întins mâna judeţului şi i-a oferit oportunitatea de a dezvolta turismul dâmboviţean. Nu a fost să fie! Slaba implicare a dus la pierderea proiectului şi de revenirea la linia de start.

padina bucegi

În Hotărârea de Guvern se menţiona că, în cazul nefinalizării investiţiei în termen de 4 ani, suprafeţele de teren transmise vor reveni în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniului Statului. În 2014, fiindcă nu se mişcase un pai în conturarea noii staţiuni turistice, s-a mai dat o şansă acestui megaproiect.

Prin HG 744/2014, termenul iniţial de 4 ani a fost dus până la 6 ani, doar-doar, se va mişca ceva. În 2016, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, constatând că nici aşa nu se va putea materializa proiectul, a încercat să mai prelungească termenul expirat în septembrie, dar nu s-a mai putut.

Agenţia Domeniului Statului a avut şi un argument suprem prin care a insistat să-i fie returnate terenurile neîntrebuinţate. Cele 230 de hectare, pe care trebuia să apară infrastructura sportivă şi de petrecere a timpului liber în munte, au fost revendicate de o persoană fizică. Aşa că s-a dus în neant staţiunea turistică pentru sporturi de iarnă! Cel puţin, deocamdată!

Autorităţile judeţene, dacă vor să mai continue proiectul întins mai mult ca Odissea lui Ulise, probabil trebuie să achiziţioneze teren din altă parte sau chiar să cumpere aceeaşi suprafaţă de la persoana cu care se află în litigiu ADS-ul.

Adaugă un Comentariu

*