Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 20, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean are o nouă echipă de conducere

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean are o nouă echipă de conducere 

conducere-cjd

Prima şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa pe anul 2017 a adus aleşi noi şi şefi proaspeţi în fruntea instituţiei. Din cauza faptului că preşedintele Adrian Ţuţuianu a optat pentru postul de senator, iar Corneliu Ştefan, fost vicepreşedinte CJ, a devenit deputat în Parlamentul României, a trebuit ca în locul acestora să fie aleasă de către consilieri o nouă echipă de conducere.

Procedura a fost urmată conform Legii Administraţiei Publice Locale. Mai întâi locurile de consilieri judeţeni rămase vacante prin retragerea lui Ţuţuianu şi a lui Ştefan au fost ocupate de doi aleşi PSD aflaţi pe lista de supleanţi, respectiv Cornelia Stan şi Alin Niţescu. A urmat alegerea, prin vot secret, a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Propunerea PSD pentru această funcţie, exprimată prin vocea avocatului Sache Neculaescu, a fost Alexandru Oprea.

Pe acelaşi ton democratic, au avut şi liberalii o nominalizare, pe Gabriel Grozavu. Anunţul a fost făcut de Gabriel Plăiaşu, care, glumeţ, uşor ironic, parcă neîncrezător în demersul liberal, încât i-a făcut să zâmbească pe cei din sală, a spus că domnul Grozavu are înălţimea necesară pentru a face faţă unei asemenea funcţii.

A urmat procesul de vot. Alexandru Oprea a fost ales fără probleme preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cu 22 de voturi. Gabriel Grozavu a obţinut cele 13 voturi ale colegilor de partid. Fără dificultate au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi, Claudia Gilia şi Alin Manole, propuşi şi susţinuţi prin acelaşi vot masiv al PSD. De fapt, se ştia dinainte de sărbătorile de iarnă care va fi noua echipă de conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

În sală, au fost prezenţi senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedinte PSD Dâmboviţa şi deputatul Corneliu Ştefan – fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Ţuţuianu a urmărit derularea şedinţei din spaţiul rezervat jurnaliştilor. Părea să aibă uşoare nostalgii pentru funcţia la care a renunţat de bună voie şi nesilit de nimeni…

Alexandru Oprea a mulţumit pentru activitatea depusă lui Adrian Ţuţuianu şi lui Corneliu Ştefan, pentru buna colaborare, promiţându-le că va continua programele de dezvoltare rutieră, educaţională, economică şi socială a judeţului.

„Printre cele mai mari preocupări ale mele vor fi finalizarea, până în 2020, a proiectelor privind lărgirea tronsonului de drum Bâldana-Târgovişte la patru benzi, menit să asigure legătura dintre Autostrada A1 şi DN 71, până la Sinaia, dar şi finalizarea drumului care asigură legătura între judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov pe ruta Moreni-Gura Ocniţei-Răzvad-Comişani-Băleni-Periş. Sunt proiecte mari ce însumează aproximativ 200 de km de infrastructură modernă şi o valoare de circa 168 milioane de euro”.

sedinta-cjd-1Şi-a mai propus noul preşedinte al Consiliului Judeţean să ducă la bun sfârşit proiectele demarate pe fonduri guvernamentale şi europene, respectiv: stadionul preconizat să fie construit în zona Gării de Sud a municipiului Târgovişte, cu o capacitate 17.000 de locuri, conservarea, restaurarea şi valorificarea clădirii fostei Şcoli de Cavalerie şi a Ansamblului Monumental Curtea Domnească.

„Voi fi alături de toate comunităţile dâmboviţene, pe care le voi susţine în derularea activităţilor de dezvoltare locală. Vă asigur că vor avea parte de întregul meu sprijin pentru buna derulare a proiectelor de modernizare a localităţilor.

Ne aflăm într-un moment în care nu mai putem să ac ordăm timp orgoliilor şi nici disputelor politice, indiferent de natura acestora, pentru că trebuie să ne preocupăm de punerea în aplicare a proiectelor menţionate şi sper să fim cu toţii de acord”, a declarat Alexandru Oprea.

Actuală conducerea a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a înregistrat şi două superlative: Claudia Gilia este prima femeie, din 1990 încoace, pe funcţia de vicepreşedinte, iar Alexandru Oprea este primul şef al administraţiei judeţene, raportat la aceeaşi perioadă de timp, care, înainte de a intra în politică, a fost şef al unei structuri SRI.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean are o nouă echipă de conducere

  1. cursureanu ion

    Sincere felicitari ! O echipa de oameni valorosi, o echipa de exceptie in care ne punem mari sperante ! Comunitatea din Comuna Hulubesti va ureaza sanatate si spor la treaba !

     

Adaugă un Comentariu

*