Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean cumpără teren pentru o nouă celulă de depozitare a gunoiului!

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean cumpără teren pentru o nouă celulă de depozitare a gunoiului! 

groapa de gunoi aninoasa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat procedura legală în vederea achiziţionării unui teren în suprafaţă de 4 hectare în zona gropii de gunoi de la Aninoasa, pentru a putea fi construită o nouă celulă de depozitare. De asemenea, spune preşedintele Alexandru Oprea, s-a finalizat intabularea celor 7 hectare deţinute la Titu, unde, de asemenea, trebuie să se construiască o celulă ecologică pentru gunoaiele menajere, în completarea celei existente. În ceea ce priveşte investiţia în sine, a existat un litigiu pe rolul instanţelor de judecată, pe care l-a câştigat Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin urmare costurile vor fi suportate de firma care administrează cele două gropi de gunoi.

„Am avut surpriza să constat că, în momentul în care am depăşit această etapă, terenul pe care-l avem în proprietate la Aninoasa, de 1,09 hectare, este insuficient pentru a construi celula de depozitare, iar terenul pe care-l avem la Titu, 7 hectare, nu era cadastrat corespunzător. Am promovat o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care am fost de acord să începem procedurile de cumpărare a unei suprafeţe de aproape 4 hectare la Aninoasa şi suntem în faza în care am încheiat contractul de evaluare a acestei suprafeţe pentru a demara procedurile legale de cumpărare, iar vizavi de groapa de gunoi de la Titu, am îndeplinit partea de intabulare şi sper să iasă curând documentele de la Oficiul de Cadastru astfel încât să putem să intrăm în legalitate în ceea ce priveşte construcţia celor două depozite de gunoi”, explică Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Anul viitor, spune şeful judeţului, va expira contractul încheiat cu Supercom SA, firma care colectează şi transportă deşeurile menajere. În prezent, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate înregistrează datorii importante către Supercom, care derivă din faptul că primăriile din judeţ nu s-au achitat de obligaţiile asumate. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le recomandă primarilor care se gândesc că vor scăpa înfiinţându-şi servicii proprii de colectare a gunoaielor să citească atent legea şi vor constata că nu se poate. Prin urmare, este mai bine să-şi achite datoriile şi să se continue tot printr-un operator unic în judeţ.

Adaugă un Comentariu

*