Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean nu mai tolerează bătaia de joc! Grup Atyc rămâne fără două licenţe de transport

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean nu mai tolerează bătaia de joc! Grup Atyc rămâne fără două licenţe de transport 

consiliul-judetean-dambovita-2

Călătorii se plâng de ani de zile că operatorii de transport îşi bat joc de ei. Fie nu respectă orele de plecare, fie folosesc autovehicule cu defecţiuni, fie şoferii le vorbesc urât sau îi coboară la margine de drum ori de câte ori află că vor avea control, ca să nu mai vorbim de faptul că, în cele mai multe cazuri, oamenii sunt înghesuiţi în maşini precum sardelele.

Ei bine, pentru prima dată în istoria judeţului Dâmboviţa, autorităţile răspund la solicitările oamenilor. Astfel, în şedinţa Consiliului Judeţean de joi, 3 iulie 2014, a fost înscris pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind retragerea a două licenţe de traseu pentru transport persoane prin curse regulate.

Este vizat operatorul Grup Atyc SRL Târgovişte şi traseele Găeşti-valea Mare-Butoiu de Sus şi Găeşti-Valea Mare-Ludeşti, ca urmare a faptului că s-au utilizat în mod repetat alte autovehicule decât cele cu care s-a câştigat licitaţia. Şi vorbim despre maşini cu o stare avansată de uzură şi insalubre! Societatea de transport a fost somată în mai multe rânduri să intre în legalitate, însă se pare că a tratat totul cu indiferenţă. În 13 cazuri, Grup Atyc a fost amendat de către poliţiştii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Dâmboviţa şi tot nu a luat măsuri!

Potrivit legislaţiei, operatorul de transport căruia i se retrage licenţa este obligat să presteze în continuare serviciile respective timp de 60 de zile, perioadă în care se va organiza o nouă şedinţă de atribuire a traseelor de călători.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a făcut aşadar primul pas. Rămâne să vedem dacă va avea susţinere în rândul consilierilor, iar demersul privind retragerea licenţelor de transport va fi dus până la capăt.

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean nu mai tolerează bătaia de joc! Grup Atyc rămâne fără două licenţe de transport

 1. vasile

  În sfârșit cineva a avut curajul să-l pună la punct pe acest ing.Grigore, care, timp de 25 de ani a funcționat ca angajat la ARR și patron de firmă de transport, aflată ,,cică,, în proprietatea lui fisu. Toată țara știa despre acest conflict de interese dar nimeni nu avea CURAJ să ia vreo măsură! Înainte de 89, toată lumea îl pupa pe acest Grigore pentru că era ginerele legistului Sima! exclus ca

   
 2. Paiu Cristian

  Pe traseele Targoviste-Dobra-Cornesti,Targoviste-Bucsani-Finta si targoviste-Finta-Ploiesti de ce nu se iau masuri?Am facut sesizari la ISCTR dar degeaba.Soferii din zona sunt tot niste huligani.

   
 3. GEGE

  verificati si traseele spre moreni… masinile sunt adevarate carute…. bataie de joc…

   

Adaugă un Comentariu

*