Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean se pune cu… amenzile pe transportatorii de persoane

DÂMBOVIŢA: Consiliul Judeţean se pune cu… amenzile pe transportatorii de persoane 

transportatori

Firmele de transport călători care operează în judeţul Dâmboviţa nu-şi fac pe deplin datoria faţă de cetăţeni! La această concluzie a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, în urma controalelor efectuate în teritoriu.

Deficienţele sunt multe şi deosebit de grave, plecând de la efectuarea curselor cu alte autovehicule decât cele pentru care s-a acordat licenţă, până la nerespectarea orarului, a itinerariului, a numărului de curse şi a capacităţii de transport. De asemenea, multe autovehicule prezinte deficienţe tehnice: geamuri sparte, crăpate sau înlocuite cu alte materiale, lipsă instalaţii de încălzire, pătrunderea gazelor de eşapament în interior etc.

„Au avut termen de conformare până astăzi, 3 martie. De acum înainte, vor fi efectuate controale pe toate traseele de transport public de persoane. Le-am spus transportatorilor că nu am nicio reţinere de a-i sancţiona. la prima abatere, vor primi amenzi între 100 şi 300 milioane de lei vechi, iar la a doua abatere le vor fi retrase licenţele de transport”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Şeful judeţului este nemulţumit şi de condiţiile oferite în autogări. A dat ca exemplu Autogara Optim Trans Găeşti, care este improprie desfăşurării unui tranzit civilizat. Curios, unitatea a primit licenţă de funcţionare din partea ARR şi cu toate astea niciun operator de transport persoane care are trecut în caietul de sarcini această autogară nu trece pe acolo.

„Îi rog pe cetăţenii judeţului să-mi sesizeze toate neregulile existente în transportul public de persoane. Nu o să am milă faţă de niciun transportator şi nu o să ezit să ridic licenţa celor care îşi bat joc de cetăţenii vulnerabili, pentru că aceştia utilizează transportul în comun”, a precizat Ţuţuianu.

De menţionat că 15 transportatori vor fi executaţi silit pentru amenzi primite în anul 2013 şi pe care nu le-au plătit.

Adaugă un Comentariu

*