Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Consiliul Local Târgovişte, pentru biserică mumă, pentru arhitecţi şi cultură, ciumă!

DÂMBOVIŢA: Consiliul Local Târgovişte, pentru biserică mumă, pentru arhitecţi şi cultură, ciumă! 

consiliul municipal 1

Politicianismul ieftin se pare că este o plagă care afectează puternic societatea românească şi, în special, structurile de conducere, pe cei care ar trebui să gândească şi acţioneze limpede, cu obiectivitate atunci când este vorba de problemele comunităţii, de aspectele pozitive şi negative ale realităţii.

Consilierii localii târgovişteni sunt şi ei ghidaţi de metehnele politicianiste şi, de dragul protejării intereselor de grup, uită de menirea pe care o au, lovind orbeşte în lucruri şi iniţiative lăudabile, doar din orgoliu partinic.

Un episod de această speţă s-a consumat astăzi. Aleşii locali, cei marca PSD şi aliaţii de conjunctură, au votat fără probleme darea în proprietatea Arhiepiscopiei Târgovişte, cu titlu gratuit, a două terenuri din municipiu, respectiv 896 mp la Biserica Sfântul Ioan Gură de Aur situată pe Bulevardul Unirii şi 800 mp bisericii construite în Cartierul Sagricom. Nu ştiu dacă i-am ales şi trimis în fruntea obştei pentru a face astfel de pomeni cu… dedicaţie.

consiliul municipal

Şi, ca să fie povestea cu amar până la capăt, aceiaşi consilieri, prin procedura democratică vot împotrivă sau abţinere, au refuzat să dea în folosinţă, nu în proprietate, o bucăţică de teren aflată lângă sediul Uniunii Arhitecţilor din România de pe Centrul Vechi, pe care se dorea amenajarea unui spaţiu expoziţional modern. Păi, de ce să le dăm celor care au apucături artistice ceva? Prea multă cultură strică, şi-or fi zis iubiţii aleşi temători de Dumnezeu.

Împotrivirea la o asemenea iniţiativă, după ce dai cu largheţe terenul târgului gratuit în proprietate, a avut o singură motivaţie cu structură politicianistă. Preşedintele Societăţii Arhitecţilor Dâmboviţeni este liberalul Lucian Enache, membru în Consiliul Local Târgovişte şi care se mai zburleşte la colegii de la putere şi le mai încurcă planurile.

Demnă de reţinut, replica tânărului ales local Andrei Păunescu, care a votat împotriva cedării terenului în proprietatea bisericii, spunându-le colegilor pe ton de reproş: „Arhiepiscopia o să ne ceară până la urmă şi sediul Primăriei. Acest teren (nota redacţiei – cel care a făcut obiectul hotărârilor din Consiliul Local) e în folosinţă gratuită. De ce să-l dăm în proprietate?”.

Răspunsul l-a dat arhitectul Lucian Enache, perdantul zilei: „Fiecare părinte vrea să mai facă acareturi lângă biserică şi nu poate obţine autorizaţie dacă terenul nu este în proprietatea bisericii”.

Bucăţica de teren solicitată în folosinţă gratuită de arhitecţi este ocupată cu module de metal

Bucăţica de teren solicitată în folosinţă gratuită de arhitecţi este ocupată cu module de metal

proiect arhitecti 2 proiect arhitecti 1

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Consiliul Local Târgovişte, pentru biserică mumă, pentru arhitecţi şi cultură, ciumă!

  1. Enache Lucian

    Pana la expirarea mandatului de consilier voi solicita in fiecare sedinta ordinara a Consiliului Local aprobarea HCL -ului pentru transmiterea cu titlu gratuit din proprietatea Municipiului Targoviste in proprietatea Uniunii Arhitectilor din Romania – Societatea Arhitectilor Dambovita a terenului in suprafata de 120 mp. de la adresa A.I.Cuza nr.12. pentru realizarea unui spatiu expozitional a uniunilor de creatie din judetul nostru.

     

Adaugă un Comentariu

*