Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: CopilărIA salvează IA, micro-spectacol organizat de Clubul Victorioşilor

DÂMBOVIŢA: CopilărIA salvează IA, micro-spectacol organizat de Clubul Victorioşilor 

victoriosi ie

Miercuri, 24 iunie 2015, componenţii Clubului Victorioşilor şi actorii Teatrului „Junior” din Târgovişte vor organiza, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, începând cu ora 15:00, un micro-spectacol dedicat iei româneşti, completat cu o expoziţie vestimentară tradiţională şi o inedită paradă.

Inimoşi cum ne-au obişnuit, copiii şi adolescenţii de la Clubul Victorioşilor vor celebra apoi ia românească şi în Bucureşti, în platourile postului de televiziune ETNO, în cadrul emisiunii „Seară bună, dragi români!”.

De altfel, „Victorioşii” s-au alăturat cu drag proiectului Comunităţii „La Bluse Roumaine”, care a propus marcarea „Zilei Universale a Iei Româneşti” odată cu sărbătoarea de Sânziene (Drăgaica), pe 24 iunie, pentru că Sânzienele purtau ii. De atunci, au realizat în fiecare an, cu seriozitate, manifestări complexe în cinstea celui mai preţios obiect vestimentar românesc, ia fără de care nu avem viaţă, după cum a concluzionat, la cei 8 anişori ai săi, victoriosul Darius Dumitrache.

Adaugă un Comentariu

*